CP3 by Basketball Totaal

MU20: vooruitblik op de twee must-win-games

Na alle landen in Groep-C van het b-EK bij de MU20 gezien te hebben -en ook wat wedstrijden van andere groepen- kunnen we voorzichtig vooruit kijken en conclusies trekken. Aart Dekker en Jan Lievaart analyseren de situatie.

Ten eerste: het toernooi blijkt inderdaad sterker bezet dan in voorgaande jaren.

Ten tweede: Nederland zit in de beste Groep (voor Nederland – de andere zijn stuk voor stuk moeilijker – en heeft een bijna ideaal schema; Kosovo (om erin te komen), GRE (bijna onhaalbaar), Ierland (waarschijnlijk de zwakste in de groep), Groot-Brittannië (dé wedstrijd waar het om draait – dat was zo en dat is nog steeds zo) en Albanië (ook een ‘Must-win’, maar beter deze als laatste dan bijvoorbeeld Groot-Brittannië of Griekenland als er nog een ‘Win’ nodig is).

Maar na de teleurstellende overtime-nederlaag tegen Ierland staat het team nu wel met de rug tegen de muur voor wat het het overleven van de groepsfase betreft.

De U20-Orange-Lions als overlever van de groepsfase -en dus in de Top-8- in dit veld zou toch wel min of meer een stunt zijn. Mocht het team de groepsfase niet overleven dan zal het nog heel hard aan de bak moeten om in de middenmoot te eindigen.

Daarom hopen wij dat de echte leiders van de Oranje-MU20-2016 tegen Groot-Brittannië en Albanië gaan vechten als ware leeuwen en voor de trots als dragers van het Oranje, en al doende boven zichzelf uitstijgen.

Er is nog steeds niets verloren; alleen de wedstrijden die nog komen doen ertoe!

‘Hup Holland!’

AART DEKKER en JAN LIEVAART

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.