CP3 by Basketball Totaal

MU20 sluit b-EK af met grote zege

Net als vorige week bij de VU20, behaalden ook de MU20 de ‘oneven doelstelling’: de laatste pot winnen. Door de zege op Slowakije (76-46) eindigden de heren zoals ze het toernooi begonnen: met winst. Resultaat: plek 15 van de 21.

Volop tevreden zal het team Griekenland niet verlaten. In de poule waren er winstkansen tegen vooral Ierland (OT), en ook Groot-Brittannië leek te pakken. Het verlies in die twee partijen sneed voor de Lions de weg af naar een goede klassering.
Zojuist won Montenegro, spelend met ‘Triple Towers’ in een zinderende pot van IJsland (78-76). In de verlenging vielen de isolatie lay-ups van de behendige Noorderlingen niet meer, en gaf de sterke o-rebound van de mannen van de Balkan de doorslag. Beide teams promoveren naar de A-divisie. Nederland gaat komend jaar door op B-niveau. Thuisland Griekenland haalde het tegen Kroatië op het nippertje; na de teleurstelling over het missen van de finale, stelden de Grieken alsnog het brons en de promotie veilig. De winst met 73-67 was opmerkelijk, gezien de -15 (26-41) na 20 minuten.

Voor de NBB maakte Aart Dekker, die het team trouw ter plaatse volgde, 2 weken lang, dit fraaie verslag.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.