CP3 by Basketball Totaal

MU16 verliest laatste groepswedstrijd van Israël

Het Nederlands mannenteam MU16 heeft zijn laatste poulewedstrijd op het EK in de B-divisie verloren van Israël. In Sarajevo werd het 64-55 na vooral een slecht derde kwart van Nederland. Daarin werd, na een gelijk opgaande eerste helft (30-30 bij de rust) een achterstand opgelopen van elf punten. Die konden in het vierde kwart niet meer worden weggewerkt.

Er moeten vanavond later en morgen nog wedstrijden worden gespeeld in de groep, maar het lijkt erop dat Nederland op de tweede plek gelijk gaat eindigen met Israël en Denemarken. In een nieuwe onderlinge stand is dan Denemarken de beste van de drie. Nederland zou in de totaalstand dan als derde eindigen. Als dat zo is dan wordt er door Oranje verder gespeeld om de plaatsen 9 tot en met 16, want alleen de nummers één en twee van de groepen gaan door voor de hoofdprijs, promotie naar de A-divisie.

De wedstrijd tegen Israël was van derhalve van cruciaal belang, maar evenals hun vrouwelijke tegenhangers afgelopen week in hun EK, lijken dat soort duels niet aan Nederland besteed. Als het er echt om gaat lukt het nét niet. Dat was nu ook het geval. De eerste helft was op zich prima. Nederland en Israël gingen nek-aan-nek richting de rust, die dan ook bereikt werd met een keurige 30-30.

Ook in de tweede helft was er aanvankelijk geen onderscheid. Het was na twee minuten 37-36. Toen echter deelde Israël een tikje uit, dat later beslissend bleek te zijn. Een 7-0 run leidde tot 44-36 en aan het einde van het kwart keek Nederland tegen een achterstand van elf punten aan (49-38).

In zo’n geval en met de wetenschap dat een nederlaag vermoedelijk betekent dat je slechts in de marge het toernooi mag afmaken, moet het een beetje meezitten.

Dat zat het niet. Oranje herstelde zich wel van het zwakke derde kwart en won ook het vierde deel. Elf punten goedmaken bleek echter een té grote opgave.

Topscorers Nederland: Menno Dijkstra 9, Mack Bruining 9 en Terrence Bieshaar 8. Wouter Vos 9 rebounds.

 

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.