CP3 by Basketball Totaal

Mu16 valt buiten de beste acht

http://www.basketball.nl  – De nationale mannenploeg U16 heeft zondagmiddag het laatste groepsduel van het EK in Strumica, Macedonië met ruime cijfers verloren. Tegen Bulgarije werd het 64-81, waardoor Oranje als vierde eindigde in de groep.

Vreemd was die nederlaag niet, want de avond tevoren waren er logische tranen geplengd na de schlemielige nederlaag tegen Hongarije (70-71), waarmee de weg naar de beste acht van het toernooi hermetisch werd afgesloten. Triest, omdat Oranje in de wedstrijden tegen Hongarije en een dag eerder tegen Tsjechië had bewezen de beste ploeg van de groep te zijn. Alleen kon het twee keer net niet worden afgemaakt in de laatste minuut.

Na zo’n teleurstelling moet je van hoge huize komen, wil je je mentaal weer helemaal kunnen oppeppen voor de volgende wedstrijd, de volgende dag al om kwart over twee. Dat lukte niet. Met name de 2-14 tik, die Bulgarije uitdeelde in de slotminuten van het tweede kwart, deed veel pijn. Nederland ging daardoor met een achterstand van 31-43 naar de kleedkamer.

Die achterstand bleek te groot. Nederland won het derde kwart met een verschil van één puntje, maar dat was natuurlijk te weinig om Bulgarije nog nerveus te maken. In het slotkwart sloegen de Oost-Europeanen nog een keertje toe en stelden het verschil vast op vijftien punten: 64-81.

Naast topscorer Tim Hoeve (19 punten) was Naigel Onuoha weer de grote man. Hij combineerde een mooie double-double (zijn tweede keer dit weekeinde) met 15 punten en 10 rebounds, met 5 steals er 8 genomen fouten. Het was echter allemaal niet genoeg.

Maandag is er een rustdag, waarna Nederland verder speelt om de negende plaats met dinsdag en woensdag wedstrijden tegen vermoedelijk Zwitserland en Zweden.

Topscorers Nederland: Tim Hoeve 19, Naigel Onuoha 15 (10 reb), Golan Michaeli 12 en Sven Lemke 8 reb.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.