CP3 by Basketball Totaal

MU16 speelt om elfde plaats in Sarajevo

NBB – De Nederlandse mannenploeg MU16 speelt zondag de slotwedstrijd van het Europees kampioenschap in de B-divisie tegen Zwitserland om de elfde plaats. Dat is de conclusie na de eerste wedstrijd in de groep, die de negende plaats als maximaal resultaat mocht bestrijden. Nederland verloor met 58-47 van Roemenië, dat zondag tegen Israël gaat spelen om die negende plek.

Tot vijf minuten van het einde had Oranje duidelijk uitzicht op die wedstrijd en daardoor revanche op Israël, de ploeg waarvan werd verloren in de eerste ronde en waardoor een ereplaats in Sarajevo buiten bereik kwam van de ploeg van coach André Bout.

Het ging in de wedstrijd tegen de Roemenen aanvankelijk keurig gelijk op en de ploegen sloten het eerste kwart netjes af op 14-14. Nog voor de rust sloeg Roemenië een klein gaatje, maar de ruststand van 29-25 was bepaald nog niet verontrustend voor de Oranjeploeg.

De wil om deze wedstrijd te winnen en daardoor in elk geval in de middenmoot te eindigen was groot bij Nederland. De ploeg kwam scherp uit de kleedkamer en pakte met een 6-0 run de voorsprong: 43-40. Tot halverwege dit laatste kwart bleef het gelijk op gaan: 49-47. Een spannende slotfase leek in het verschiet te liggen.

Maar daarvan kwam niets terecht. Er kwam zand in de scoremachine van Nederland en dat veroorzaakte zó veel schade, dat er geen punt meer werd gemaakt. En dan ben je natuurlijk gezien. Roemenië scoorde wel en verzekerde zich met een 9-0 run van de overwinning: 58-47.

Zondag om half vijf rest voor Nederland de laatste wedstrijd van het toernooi in Bosnië-Herzegovina. Tegenstander is dan Zwitserland en de inzet de elfde plaats.

Topscorers Nederland: Wouter Vos 13, Bart Schild 9 en Mack Bruining 9 (3 ast en 5 stl), Nene Kiameso en Menno Dijkstra 6 reb.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.