CP3 by Basketball Totaal

Moneytime in VU20: Do or Die voor Dozy

ilse kuijtMet Jolly Jumpers en Landstede als koplopers gaat de competitie in de VU20 het nieuwe weekend in. Een weekend waar niet direct grote toppers op het programma staan, maar het is zeker voor de ploegen die op het randje van de Final Four bivakkeren zaak om geen terrein te verliezen.

Voorlopig lijkt de tekening tussen de Final Four en de rest er al wel een beetje te zijn, maar Dozy den Helder (1 wedstrijd achter) mag nog hopen. voor Binnenland (3 wedstrijden achter de vierde plaats) lijkt het moeilijk te worden.

Een blik op het programma van deze week:

Jolly Jumpers – Cangeroes
De lijstaanvoerder uit Tubbergen zal het tegen de nummer negen normaal gesproken niet heel moeilijk hoeven te hebben. In Utrecht werd het 38-70 voor de Oosterlingen die voor kerst maar met 1 punt verloren van titelfavoriet nummer 1 Yellow Blizzards. De laatste weken zijn de overwinningen redelijk strak geregisseerd, al had men vorige week in Eindhoven wat moeite om zich van Almonte te ontdoen. Cangeroes lijkt een beetje te groeien, hoewel de kort voor kerst op 31 punten bleven steken tegen Hoofddorp.
Wanneer Jumpers doet wat ht moet doen zal de winst met een +27 in eigen huis blijven.

BV Hoofddorp – Binnenland
Hoewel verschillende insiders voor het seizoen hun bedenkingen hadden bij BV Hoofddorp , doet deze formatie het heel aardig, en staan ze in de lijst net achter de tegenstander van vandaag. De wedstrijd in Barendrecht bleef lang interessant en werd uiteindelijk door de Rotterdammers met 66-54 gewonnen, maar op eigen veld zou Hoofddorp best eens dichter bij kunnen blijven. Hoewel er hier op de redactie ook mensen hun geld op Hoofddorp willen zetten, gaan we toch voor een overwinning van Binnenland: +8.

Dozy den Helder – Yellow Blizzards
Een zeer interessante ontmoeting deze middag in den Helder waar Yellow Blizzards de strijd om de final fourplekken wel eens zou kunnen beslissen. De vraag is of den Helder een antwoord zal hebben op de veelheid aan offensive weapons die de Blizzards mee kunnen brengen. Het is altijd interessant om te zien hoe mensen tegen hun oude ploeg spelen. Zo keren Mardi Westenberg en Lynn Tamis terug in de hal die vorig jaar nog hun thuishal was.
We schatten in dat de Blizzards hier met 15 punten in het voordeel weer de tas zullen pakken.

RTC Noord- Almonte
Hoewel het op moment van schrijven al duidelijk is dat er later vandaag wedstrijden tussen ploegen uit de beide provincies niet doorgaan hebben we het idee dat deze ontmoeting wel gespeeld zal worden. RTC Noord is een ploeg die vaak goed offensief doorkomt en met beleid opgebouwd lijkt te worden. Een overwinning op Almonte zal de Noorderlingen in de stand gelijk brengen met Hoofddorp, en dat met een wedstrijd minder gespeeld. We tippen de thuisploeg met 19 punten verschil.

DAS- Landslake Lions
De formatie uit Delft zal hopen dat Lions een aantal speelsters spaart voor de ontmoeting van dames 1 later op de dag. De nummer 3 uit Landsmeer won de eerste wedstrijd van het seizoen tussen beide ploegen met 96-40 en zal normaal gesproken ook in Delft een paar maatjes te groot zijn voor DAS. Wellicht dat Landslake deze wedstrijd kan gebruiken om wat talenten uit de U16 ploeg in te passen, want we zien ook daar een aantal meiden zich goed ontwikkelen. Voorspelling voor vanmiddag??? Een overwinning van 26 punten voor de ploeg uit Landsmeer.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.