CP3 by Basketball Totaal

Molly McDowell klaar voor finale

Het is één van de beste speelsters op de Nederlandse velden. Molly McDowell in je team is een verlengstuk voor elke coach. McDowell werd al driemaal kampioen van Nederland. Nu met een nieuwe kapitein aan het roer (Bozovic), speelt McDowell wederom een finale. En uiteraard speelt Molly de finale wederom tegen Binnenland.

Tijd om te vragen hoe de Landsmeerse vlag ervoor hangt.

Hoe gaat het met Molly?
“Het gaat goed met mij. Ik ben wel druk bezig met de voorbereidingen op de komende drie weken”.

Hoe kijk jij vooruit naar de finale zaterdag tegen jullie rivaal Binnenland?
“Ik kijk er echt naar uit! Ik heb hetzelfde goede gevoel dat ik in alle finales die ik heb gespeeld had. Ik ben gewoon heel blij dat ik nog steeds speel”. Er waren soms momenten in het seizoen dat mensen dachten dat we niet goed genoeg waren. Dat wij de finale niet zouden halen, maar kijk eens waar we nu weer staan met het team”.

Wat is jou mening over Binnenland? Waar liggen de sterke punten van de ploeg en wat kunnen jullie ertegenover zetten?
Binnenland is zeer getalenteerd en een groot team. Ook hebben zij aanvallend veel wapens. Als je kijkt naar het lengte verschil, zou je kunnen denken dat we niet goed matchen met hun. Maar ik ben zeer tevreden met de match-ups tegenover Binnenland en kijk echt uit naar de serie. Zij kunnen vanuit elke positie scoren, maar wij ook! Ik denk dat het een geweldige finale gaat worden voor de fans. Het zal hard worden, maar ook met veel plezier!

Het was wellicht een verrassing dat jullie de reguliere competitie wonnen en dan ook nog de halve finale met 3-0. Wat is er gebeurd sinds de kerst?
“Aan het begin van seizoen was ons doel alle prijzen winnen, dus tot zover is het seizoen een beetje teleurstellend voor ons. Gedurende het seizoen hadden we genoeg momenten waarin we dingen moesten aanpassen als een team om te komen waar we nu staan. Het mooiste van onze ploeg is dat we nooit hebben opgegeven en iedereen geloofde erin dat wij nu de finale zouden gaan spelen. Elke ploeg heeft momenten gehad dat ze minder goed speelden. Wij hadden het geluk dat het bij ons vroeg in het seizoen gebeurde, zodat we het konden aanpassen en ervan groeien. Nu zijn we een goed team op het juiste moment”.

Hoe kijk je terug op je eigen prestaties dit seizoen?

“Het was een vreemd seizoen voor me. Ik heb het idee dat ik twee verschillende seizoenen heb gespeeld. Een voor de kerst en één na de kerstbreak. Ik ben erg tevreden hoe ik speel na kerst. Voor kerst speelde ik niet agressief genoeg en haalde ik niet mijn eigen niveau.

Maar nu ben ik zeer tevreden. Ik kan het team weer leiden zoals ik gewend ben en ben agressiever dan voor kerst. Daarom scoor ik nu meer en daardoor komen mijn teamgenoten ook in betere posities om te scoren. Ik zal niet zoveel aanpassen in de finale, maar ik zal nemen wat de verdediging van Binnenland met gaat geven”.

Wat voor soort finale gaat het worden?
“Het gaat een mooie spannende finale worden. Elke wedstrijd zal op de grens gespeeld gaan worden. Wij zullen met enorm veel energie moeten gaan spelen en dat elke wedstrijd brengen. Of het nu vier of zeven wedstrijden gaat worden maakt dan niet uit. Als wij met veel energie spelen, zijn wij moeilijk te verslaan. Onze mentaliteit zal de doorslag gaan geven in de serie”.

Mochten jullie de finale winnen, is dit dan de mooiste?

“Uiteraard is een titel ‘sweet’ zonder twijfel. Alle drie de titels die ik heb gewonnen zijn anders.Deze titel zal niet anders zijn. Een ding wat ik wel weet mochten we winnen, is dat het een seizoen is geweest met ups en downs. Maar ik ga het dan toch lekker vieren met mijn team, coaches, staff en alle fans”.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.