CP3 by Basketball Totaal

Mogelijk duur verlies Jumpers

Jolly Jumpers reisde af naar Utrecht voor de wedstrijd tegen Cangeroes. De opdracht voor de dames was dat Jolly Jumpers het tempo zou dicteren, wat betekende snel schakelen van verdediging naar aanval, maar ook een hoger tempo te spelen dan Cangeroes. Helaas kwam dit plan niet ten uitvoer in deze wedstrijd.

Jolly Jumpers begon met een gewonnen jump ball aan de wedstrijd en kwam met 0-4 voor. Cangeroes antwoordde gelijk en met een gelijke stand duurde het vervolgens 5 minuten voordat er een nieuw velddoelpunt gescoord werd door een van de teams. Wel mogelijkheden aan Tubbergse zijde, maar het leek in deze wedstrijd of dat er een deksel op de ring was getimmerd. In de tiende minuut van het eerste kwart scoorde Cangeroes vervolgens een 8-0 run, waardoor de kwartstand van 18—11 op het bord kwam. Frustratie over teveel ballen die mis gingen, de soms onduidelijke lijn van fluiten, waar beide teams last van hadden, speelde vanaf dat moment door de hoofden van de Tubbergse dames. Die frustratiemodus bleef veel te lang aan, aan Tubbergse zijde, waardoor de dames meer tegen zichzelf stond te spelen dan tegen Cangeroes. Ook in de defense was Jolly Jumpers een schim van vorige week.

De volgende drie kwarten bleven beide teams dicht bij elkaar. Voor Jolly Jumpers bleef hetzelfde beeld als in het eerste kwart, waarin wel van alles geprobeerd werd om de knop om te krijgen, maar dit niet lukte. Cangeroes wachtte haar kansen geduldig af, waarbij Jolly Jumpers alle zeilen bij moest zetten om zowel outside als inside Cangeroes af te stoppen.  Samenvattend, niet de avond voor Jolly Jumpers.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.