CP3 by Basketball Totaal

Moeizame zege voor Roijakkers’ Göttingen

Zaterdagavond wist Göttingen de tiende thuisoverwinning in de Pro-A te behalen, maar het ging vrij moeizaam. Het team van coach Johan Roijakkers had ruim drie kwarten serieus moeite met laagvlieger ETB Wohnbau Baskets Essen en kon pas – niet voor het eerst – in het vierde kwart de beslissing forceren: 94-86.  De discussie over het mogelijk afwijzen van een licentie voor de BBL had duidelijk geen invloed op het team.

Voordat de triomf bejubeld kon worden, beleefden de ruim 2.400 toeschouwers een achtbaan van emoties. In een tot de laatste vier minuten zeer competitieve en zenuwslopende thriller bedwongen de ‘viooltjes’ ETB Wohnbau Baskets Essen met 94-86 na een 45-43 ruststand.

De spannende overwinning die een euforische vreugde teweeg bracht, werd gevolgd door een tweede orgie van gejuich toen bekend werd gemaakt dat concurrent Science City Jena vlak voor het einde van de wedstrijd tegen Nürnberg duidelijk op achterstand stond. De Ostthüringer liepen met 87-95 tegen hun zesde nederlaag van het seizoen aan en zakken daardoor naar de derde plaats. Tweede staan nu de Crailsheim Merlins.

“Dit was een echte team overwinning,” aldus coach Roijakkers. “Essen is een uiterst moeilijk te bespelen ploeg. Ze verdedigen de volle veertig minuten keihard. Ze hebben Jena en Crailsheim verslagen, dat laat wel zien hoeveel potentieel er in deze ploeg schuilt.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.