CP3 by Basketball Totaal

Mitchell Lieveld coach op Marlous Nieuwveen kamp

Jong en ambitieus, dat zijn de kernwoorden voor Mitchell Lieveld. De coach en trainer van Binnenland uit Barendrecht, zal dit jaar voor de tweede keer aanwezig zijn op het Marlous Nieuwveen basketballcamp. Het kamp dat toptrainers zoals Ferry Steenmetz, Vincent Krieger, Ivo Boom, Karin Kuijt en nog vele andere eredivisiespelers en speelsters bevat. En daar past Mitchell Lieveld uitstekend in!

Tijd om kennis te maken met Mitchell:

Je bent nog jong maar je hebt al aardig wat ervaring in het coachvak, wat heb je zoal allemaal al gedaan en waar coach je nu?
Momenteel ben ik assistent coach van Lintex-Binnenland/Rotterdam, de landskampioen en bekerwinnaar in de vrouwen eredivisie. Daarnaast coach ik het talentvolle jongens 14-1 van CBV Binnenland en ben ik hoofdcoach van Rayon West jongens u15.

Ik ben op 18 jarige leeftijd begonnen met coachen. Het eerste team dat ik onder mijn hoede nam was het jongens 16-1 team van CBV Binnenland. Dit team heb ik vijf jaar gecoacht. We begonnen in de regio competitie, daarna zijn we het rayon ingegaan, kampioen geworden in het combi-rayon en de laatste twee jaar uitgekomen in de u18 eredivisie.

Naast het coachen van een clubteam ben ik ook actief geweest met talentontwikkeling op nationaal niveau. Na twee jaar assistent coach geweest te zijn van het regio team Utrecht onder leiding van Ingmar Snabilie, ben ik aangesteld als team manager van het Nederlands Team Mannen u16 onder leiding van Hugo Butter en Joost van Rangelrooy. Met als absoluut hoogtepunt het Europees Kampioenschap in Roemenië. In de zomer van 2013 heb ik Hakim Salem geassisteerd bij het NT Mannen u14 en afgelopen zomer Hugo Butter bij het NT Mannen u15.

Waarom ben je begonnen met coachen en wat is je droom?
Al op jonge leeftijd ben ik besmet geraakt met het coachvirus. De reden dat ik ben gaan coachen is dat ik mijn opgedane ervaringen en kennis wilde overbrengen op jeugd. Ik ben een ambitieus persoon en droom van een professionele carrière als basketbalcoach.

Je coacht jongens en je bent ass. coach bij de dames van Lintex Binnenland wat is het grootste verschil tussen het coachen van jongens en meiden?
Het grootste verschil dat ik ervaar is dat je bij jongens veelal bezig bent met ego-management en bij meiden meer bezig bent met team-management. Jongens tonen daarnaast meer emotie en bij meiden kan bepaald gedrag een gevolg zijn van opgekropte gevoelens.

Wat is je favoriete oefening die je gebruikt tijdens het trainen geven en waarom juist deze?
Ik heb niet direct een favoriete oefening. Maar 1 vs 1 oefeningen vind altijd leuk om te gebruiken. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat een basketballer in staat is zijn/haar man te kunnen verslaan en af te stoppen.

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Mitchell is erg ongeduldig en is geen dierenvriend.

Wat is je leukste herinnering aan het MarlousNieuwveenBasketballCamp?
Naast de goede trainingen en het plezier op het MNBC, vond ik het coachen van mijn eigen kampteam het leukste om te doen. Verder heb ik erg genoten van het enthousiasme van de kinderen en collega coaches.

Met welke coach zou je graag een keer samenwerken?
Gregg Popovich

Als je zelf een team mocht samenstellen om te coachen welke vijf spelers zou je dan kiezen?
1. Tony Parker
2. Stephen Curry
3. James Harden
4. Chandler Parsons
5. Anthony Davis

Wat zijn de belangrijkste dingen die je wil meegeven aan jonge basketballers die er van dromen om in de eredivisie te spelen?

Maak je droom werkelijkheid, laat niemand je droom van je afpakken, werk hard en onthoud hoe bevoorrecht je bent dat je mag basketballen!

Kom jij ook op het leukste kamp in de kerstvakantie? Schrijf je snel in op http://www.marlousnieuwveen.nl

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.