CP3 by Basketball Totaal

Mike Schachtner keert terug bij ZZ Leiden

Het was gisteren al bekend in de wandelgangen van iBasketball, maar het is nu definitief.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de selectie rond. Naast het toevoegen van jeugdspeler Jaron Dijkhuizen werd Mike Schachtner opnieuw voor een jaar vastgelegd. De 27-jarige forward speelde afgelopen seizoen ook voor Zorg en Zekerheid Leiden. De 2.06 meter lange Schachtner heeft een contract voor één seizoen getekend.

Nadat zijn collegetijd bij Wisconsin Green Bay er in 2009 op zat, belandde Schachtner in de Oostenrijkse competitie bij Kapfenberg. Een seizoen later speelde de forward voor Oradea in Roemenië. De schutter werd toen al nauwlettend gevolgd door Zorg en Zekerheid Leiden, maar koos voor Debrecen in Hongarije. Vorig seizoen kwam Schachtner dan toch naar Leiden toe en groeide uit tot publiekslieveling. Om maar meteen een kampioenschap mee te maken. In de finale tegen Aris Leeuwarden speelde Schachtner een belangrijke rol.

Afgelopen seizoen kwam Schachtner in 32 van de 26 competitiewedstrijden gemiddeld 30 minuten in actie. Daarin was hij goed voor 14.03 punten en 3.75 rebounds. Zijn percentage vrije worpen (81,94%) was het beste van de hele selectie. Tijdens de play-offs tekende de forward in bijna 28 minuten speeltijd voor 12.60 punten en 4.60 rebounds. Maar veel zeggen die cijfers niet. Iedereen zal Schachtner herinneren als de speler die in de eerste finalewedstrijd met een driepunter Zorg en Zekerheid Leiden naar een 1-0 voorsprong schoot.

Assistent-coach Raoul Straathof is blij met de terugkeer van Schachtner. “Mike is een speler die makkelijk te coachen is en altijd voluit gaat. Hij is een speler met een fantastisch afstandsschot die ook zijn eigen schoten kan creëren vanuit de dribbel. Hij is ook een betere rebounder dan waarvoor hij credits krijgt. Tijdens de training en wedstrijden probeert hij iedereen op te zwepen. Vorig seizoen heeft hij ook bewezen dat hij niet onder druk bezwijkt en verantwoordelijkheid durft te nemen. Met zijn terugkeer is het team qua personeel mooi in balans.”

Jaron Dijkhuizen

Eerder voegde Zorg en Zekerheid Leiden al vier jeugdspelers aan de selectie toe. Jaron Dijkhuizen kan aan dit rijtje worden toegevoegd. De 18-jarige jeugdinternational speelde afgelopen seizoen in het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden. De 1.95 meter lange forward zal dit seizoen zowel voor het tweede team als de hoofdmacht uit kunnen komen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.