CP3 by Basketball Totaal

Midweekse wedstrijden in DBL

Twee fantastische wedstrijden midweeks in de DBL. In Zwolle ontvangt Landstede koploper ZZ Leiden en in Leeuwarden ontvangt Aris de goede buur Donar. Kortom twee wedstrijden, waar de liefhebbers de vingers bij aflikken.

Zwolle – Leiden

Want nu we het zonder Den Helder Kings moeten doen, hebben we vanavond een duel tussen de nummer 4 en nummer 1 van de competitie. Op winstpercentage staat Landstede zelfs derde. In de eerste confrontatie was het een duel tussen de ongeslagen teams in de eredivisie. ZZ Leiden won deze ontmoeting eenvoudig met 76-54. Het verschil in die wedstrijd zat hem met name in de arbeid. Leiden pakte maar liefst 18 aanvallende rebounds en dat waren er bijna net zoveel als de 19 verdedigende rebounds van de Zwollenaren. Ook topscorer Joe Burton speelde een ongelukkige wedstrijd in Leiden. Hij eindigde met slechts 9 punten en dat was onder zijn gemiddelde.

Maar Zwolle uit of thuis dat is een heel groot verschil. De ploeg is thuis enorm sterk en won het ook al vijf van de zes wedstrijden. Alleen Donar mocht de punten meenemen.

ZZ Leiden staat bovenaan, maar is wisselvallig. Tegen Rotterdam scoort het makkelijk, maar geeft het ook eenvoudig punten weg. Dit tot grote ergernis van Eddy Casteels, die niet tevreden is over de ontwikkeling in Leiden in het algemeen. Rogier Jansen scoorde tegen Zwolle 20 punten en de coach zou ervoor tekenen als de pointguard dat wederom zou doen.

En dat het een clash zal zijn, dat moge duidelijk zijn. ZZ Leiden verloor nog geen uitwedstrijd dit seizoen. Zesmaal gespeeld en zesmaal gewonnen. Kortom alles voor een topduel vanavond.

Aris – Donar

Een wedstrijd, die niet zomaar een wedstrijd is. Het is een derby van het Noorden. Geen sentimenten zoals bij Heerenveen tegen Cambuur, maar de fans zullen er zeker goed voor gaan zitten. En waarom ook niet? Het is een terugkeer van twee topspelers zoals Jeter en Sanchez. En dat betekent slecht nieuws voor Aris, want beide spelen uitstekend en sinds Jeter op dieet is gegaan speelt de Amerikaan nog vele malen beter. Voor Donar is het een belangrijke wedstrijd in de strijd om de bovenste drie plaatsen. Mocht Donar winnen en Leiden verliezen in Zwolle, dan staat de landskampioen slechts twee punten achter op de eerste plaats.

Maar dan moet het wel voorbij Aris en die ploeg verloor vorige keer kansloos met 86-54. En dan nu ook nog zonder Jackson-Cartwright, die de vorige ontmoeting topscorer was, lijkt het een onmogelijke opgave. Maar Aris zal zich volledig concentreren op het eigen team. Het inpassen van Treffers en Van Oostrum kost wat tijd en daarvoor zijn dit soort topwedstrijden ideaal voor.

Thuis is Aris niet stabiel, want er werd slechts eenmaal gewonnen en vijfmaal verloren. Alleen Weert moest de punten in Leeuwarden laten. Donar verloor daarentegen slechts eenmaal een uitwedstrijd. In en tegen Den Bosch, dus niks om je voor te schamen. Kortom een heerlijke derby, die ongetwijfeld extra krachten zal losmaken bij het publiek en de spelers, maar normaal gesproken ”gewoon” door Donar moet worden geworden. Gelukkig blijft de bal rond en begint elke wedstrijd met 0-0.

 

Veel plezier!

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.