CP3 by Basketball Totaal

Michael Jordan maakt comeback in de NBA

michael_jordan_owner

Op 25 september 2001 kondigde Michael Jordan zijn comeback aan in de NBA. Niet de Chicago Bulls maar de Washington Wizards werden zijn nieuwe ploeg. Destijds was Air Jordan al eigenaar van de Wizards, die op dat moment bivakkeerden in de onderste regionen van de NBA.

In de 2 seizoenen dat Jordan speelt voor de Wizards, maakte hij een goede indruk. Ondanks het feit dat de Wizards niet de play-offs haalden, liet Jordan zien dat hij nog steeds op hoge leeftijd behoorde tot één van de besten. In zijn laatste seizoen had Jordan te maken met diverse blessures. De altijd zo fitte Jordan merkte als oudere speler dat de nieuwe generatie (Bryant, James & Duncan) het stokje overnam.

Michael Jordan speelde op 16 april 2003 zijn laatste duel in de NBA. De tegenstander waren  de 76ers onder leiding van Allen Iverson. De destijds talentvolle Iverson scoorde in die wedstrijd 35 punten, en na afloop kreeg MJ een staande ovatie van het publiek.

https://youtu.be/lhS85JHcfE4

In 2003 werd Michael Jordan nog éénmaal opgeroepen voor de NBA all-star wedstrijd. Het leverde mooie beelden op, en Jordan schitterde nog éénmaal op het allerhoogste niveau.

Ook tijdens zijn pensioen is MJ regelmatig actief, en is hij eigenaar geworden van de Charlotte Bobcats. In 2009 dacht Michael Jordan zelfs aan een derde comeback als prof-basketballer, maar uiteindelijk koos hij ervoor om het niet te doen. Vorig jaar deed Jalen Rose nog een gewaagde uitspraak, door te voorspellen dat MJ ooit nog één duel zal uitkomen in de NBA, in dienst van de Charlotte Bobcats.

https://youtu.be/r11nFBSmbIw?t=41m48s

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.