CP3 by Basketball Totaal

Michael Beasley op proef bij San Antonio Spurs

Micheal Beasley

Micheal Beasley hoopt bij de San Antonio Spurs zijn carrière nieuw leven in te blazen. De 25-jarige forward traint mee bij de Spurs, nadat hij deze zomer weer free-agent is geworden. Zijn vorige werkgever de Miami Heat besloot Beasley geen nieuw contract aan te bieden. Desondanks had Beasley een redelijke inbreng afgelopen seizoen bij de Heat.

De oud-speler van Miami, Phoenix en Minnesota stond ooit te boek als groot talent, maar heeft de hoge verwachtingen nooit echt kunnen waarmaken. Beasley werd in 2007 als 2e gedraft door de Miami Heat. Daar moest hij in 2010 weg omdat de Heat destijds Chris Bosh en LeBron James zouden contracteren (cap space creëren)

De Minnesota Timberwolves gaven Beasley een kans, maar een gelukkig huwelijk werd het niet. Na 2 wisselvallige seizoenen waarin Minnesota geen rol van betekenis speelde in de NBA, moest Beasley weer vertrekken bij de destijds ambitieuze Timberwolves. De Phoenix Suns wilden Beasley opnieuw een kans geven, en hij tekende in 2012 een 3-jarig contract ter waarde van 18 miljoen.

Bij de Suns kwam Beasley totaal niet uit de verf. In zijn privé leven kreeg Beasley steeds meer te maken met de politie en bleef hij niet uit de problemen. Regelmatig werd Beasley in verband gebracht met drugsgebruik, en hij werd zelfs een aantal malen gearresteerd vanwege wapen en drugsgebruik.

NBA: Phoenix Suns at Philadelphia 76ers

Een verblijf bij de Suns liep uit op een teleurstelling

Nadat de Phoenix Suns in 2013 (vanwege aanhoudende problemen omtrent Beasley) besloten om zijn contract af te kopen, komt zijn oude club Miami weer in actie. De verloren zoon wordt door Pat Riley teruggehaald, en wederom krijgt Beasley een nieuwe kans.

Afgelopen seizoen speelde Beasley een goed en degelijk seizoen als bankspeler. Vanwege de grote concurrentie afgelopen seizoen kon hij geen basisplek veroveren. Helaas voor Beasley moest hij na één seizoen alweer weg bij Miami.

Hij zegt zelf zijn leven definitief te hebben verbeterd, en hoopt op een mooie club. Beasley is als bankspeler nog steeds van waarde voor veel NBA clubs. Als hij in en buiten het veld zijn leven verbeterd, zal het vast goed komen met Beasley. Misschien geven de Spurs hem een nieuwe kans? Wordt vervolgd!

https://youtu.be/v2Ohkp9tSgA

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.