CP3 by Basketball Totaal

Meurs nieuwe baas in Weert!

Witte rook bij BSW: komend seizoen staat het eerste team van de Weertenaren onder leiding van de Belg Pascal Meurs. Hij is daarmee de opvolger van de vertrokken Niels Vorenhout.

De 35-jarige Meurs, die als speler de glorietijden van het toen zo machtige Bree meemaakte, is ondanks zijn jonge leeftijd al een ervaren coach. Sinds 2011 was hij achtereenvolgens actief als coach bij het vrouwenteam van DBC Houthalen, als assistent coach bij het vrouwenteam van Arras Pays d’Artois in de Euroleague (waar hij ook hoofd jeugdopleiding was), als assistent coach bij St. Joseph’s University in de NCAA en vorig jaar als hoofdcoach van het Luxemburgse Musel Pikes. Bij de laatstgenoemde club loodste hij zijn jonge ploeg volledig tegen de verwachtingen in naar de playoffs en schakelde in de beker titelfavoriet Dudelange uit.

De Vlaamse oefenmeester uit Peer genoot diverse opleidingen, waaronder het International Coaching Apprenticeship in Basketball (ICAB). Hij heeft daarnaast een goede reputatie als FIBA Clinican. Hij gaf de afgelopen jaren clinics aan trainer/coaches in Tunesië, Qatar en Albanië.

Bovendien is Meurs een erkend opleider van jonge talenten. Voor BSW een belangrijke reden om met elkaar in zee te gaan. Het ligt in de ambitie van de club om klaargestoomde talenten in de toekomst te kunnen aanvullen met ervaren spelers, waardoor de club in de toekomst voor hogere sportieve prestaties gaat. Pascal Meurs past in dat plaatje en het management van BSW is dan ook uitermate tevreden met zijn komst.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.