CP3 by Basketball Totaal

Jos Frederiks van SPM Shoeters nieuwe directeur SPM Shoetrade

Een opmerkelijke overstap in de Nederlandse basketballwereld. Jos Frederiks, de man achter het huidige succes van het Eredivisiebasketball in Den Bosch, is de hoogste baas geworden van het bedrijf SPM Shoetrade in Waalwijk. Inderdaad de hoofdsponsor van de basketballclub.

De basketballers werken met een begroting van iets meer dan 1 miljoen euro. SPM Shoetrade heeft een omzet van 45 miljoen euro.

Frederiks (bijna 38 jaar) is niet weg in Den Bosch, hij blijft daar (in ieder geval voorlopig) aan als technisch manager. De overige verantwoordelijkheden worden sinds dit seizoen gedeeld door het bestuur onder leiding van de nieuwe voorzitter Albert Dominicus. Samen hebben Frederiks en Dominicus het in de nieuw opgerichte stichting formeel voor het zeggen.

In het voorjaar van 2010 kwam er abrupt een einde aan de spelerscarrière van Jos Frederiks. Die leverde hem 5 kampioenschappen en 3 Nationale bekers op. Van de ene op de andere dag kreeg hij de leiding in handen van toen nog EiffelTowers. De organisatie verkeerde toen in grote financiële problemen. Frederiks saneerde, reorganiseerde en zette het basketball in Den Bosch weer op de rails. Dat leidde tot een kampioenschap en een beker in 2012.

Toen de club op zoek was naar een nieuwe hoofdsponsor meldde Patrick Maas zich vorig jaar in Den Bosch. De eigenaar van vrouwenschoenenproducent SPM Shoes en Boots wilde de naamsbekendheid van zijn bedrijf vergroten. Hij raakte onder de indruk van de prestatie van manager Frederiks en in feite scoutte hij hem gedurende de play-offs.

Afgelopen najaar begon Frederiks al aan zijn nieuwe baan. Na een inwerkperiode is hij nu CEO bij het Waalwijkse schoenenbedrijf dat over heel de wereld opereert en een omzet heeft van bijna 45 miljoen euro.

Opmerkelijk aan de nieuwe situatie is dat er bij een -theoretische- contractverlenging op dit moment van het hoofdsponsorschap door SPM gesproken wordt tussen Jos Frederiks van SPM Shoeters en Jos Frederiks van SPM Shoetrade. Een bijzondere onderhandeling wordt dat. Overigens loopt het sponsorcontract nog twee jaar door en waarschijnlijk zijn de statuten bij de basketballclub tegen die tijd aangepast.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.