CP3 by Basketball Totaal

Meet the players: Niels Foerts

Niels Foerts is de eerste ‘buitenlandse’ aanwinst van Zeeuw&Zeeuw Feyenoord voor de komende BNXT-competitie. De 23-jarige pointguard komt over van Phoenix Brussels, waar hij vanaf 2015 onder contract stond.
Kim Hermens ging in gesprek met de 1.85m lange point-guard.

Hoe ben je begonnen met basketbal?
Ik ben op mijn 5e jaar begonnen met basketball, grotendeels omdat mijn vader en moeder en broer ook basketball speelden; heel de familie eigenlijk.

Wat hoop je dit seizoen te bereiken?
Wat ik dit seizoen persoonlijk graag zou bereiken is een belangrijke speler voor de ploeg te zijn en een gevaar voor veel andere ploegen.

Waar heb je tot nu toe allemaal gebasketbald
Ik ben begonnen bij Antigoon Hoboken, de club waar ik in de buurt woon. Daarna ben ik bij Red Vic Wilrijk gaan spelen om vervolgens naar Gembo Borgerhout te gaan en daarna -door een coach die ik goed kende- naar Falco Gent. Mijn laatste ploeg voor ik professioneel ging spelen was Sint Niklaas Condors. Vervolgens heb ik de stap gemaakt naar 1ste nationale (het hoogste niveau in België, red.) bij Brussels, waar ik 5 jaar prof gespeeld heb om nu bij mijn huidige ploeg terecht te komen: Feyenoord.

Wat voor type speler ben je? En wat kunnen de fans van jou verwachten? 
Ik ben als type speler vrij atletisch waardoor ik wel eens voor spektakel kan zorgen. Ik ben vooral een teamspeler, van nature iemand die iedereen betrekt in het spel.

Na 6 seizoenen moest je weg bij Brussels, waarom was dat? 
Na 5 goede jaren bij Brussels was er sprake van een faillissement. Uiteindelijk bleef de ploeg toch bestaan en heb ik een jaar bijgetekend nadat alles was veranderd, zowel de spelersploeg als heel de coaching staff en het management. Nu om echt in detail te gaan is moeilijk, dan schrijf ik een heel boek vol waar het is fout gelopen.

Wat is tot nu toe het mooiste moment van je carrière? 
Het mooiste moment in mijn carrière is voorlopig de finals van de play-offs tegen Oostende waar ik op jonge leeftijd toch op het veld heb mogen staan, wat een hele ervaring was toen.

Wil je nog iets zeggen tegen de Feyenoord fans? 
Om af te sluiten kijk ik er zeer naar uit om de club Feyenoord te vertegenwoordigen met hopelijk een topseizoen voor de fans die achter ons staan.