CP3 by Basketball Totaal

McDowell stopt: The End of an Era

Molly McDowell vs Marianne van der Hoek 2 foto Loon LionsMolly McDowell zal komend seizoen stoppen met basketball. De 33-jarige aanvoerder van Loon Lions maakte dat vandaag bekend.
“Het was een moeilijk besluit”, aldus de Amerikaanse. “Maar ik voel dat ik niet meer kan wat ik vroeger kon. De keus was verder te gaan in een minder belangrijke rol of te stoppen. Ik heb voor het laatste gekozen. Ik zou volgend jaar nog best acht puntjes per wedstrijd kunnen maken of zo, maar een bijrol ligt mij nu eenmaal niet. Daarvoor ben ik te fanatiek en ambitieus. Dan zou ik me waarschijnlijk alleen maar aan mezelf ergeren.”
Molly McDowell kwam in 2003 naar Nederland en speelde een seizoen voor Lely in Amsterdam, waar Laki Lakner toen coach was. In het volgende seizoen vertrok de Amerikaanse naar Duitsland en speelde daarna nog even in Spanje. Vervolgens keerde zij terug naar het Amerikaanse college-basketball als assistent-coach bij Ashland University.
In 2008 maakte McDowell een comeback als speelster toen Laki Lakner haar terughaalde naar Nederland. Bij de Lions werd de spelverdeelster Lakner’s rechterhand in het veld, die met haar weergaloze techniek, atletisch vermogen, tactisch inzicht en vechtlust wedstrijden naar haar hand kon zetten. Qua fanatisme en beleving hadden speelster en coach veel gemeen.
Molly
Molly McDowell leidde de Lions naar kampioenschappen in 2010, 2012 en 2013. In het seizoen 2012-2013 werd ze gekozen als MVP van de eredivisie.
De Amerikaanse is na zeven jaar goed geaard in Nederland. Ze verstaat en spreekt de taal en woont samen met partner Belinda Bos in Landsmeer. “Ik stop met spelen, maar niet met basketball”, verklaart ze. “En ik blijf in Landsmeer. Ik voel me thuis hier. Ik heb mijn coach-licentie en sinds een paar jaar train en coach ik jeugdteams bij Landslake Lions. Ook ben ik assistent-coach bij het nationale U16-team. Zoals het er nu naar uitziet zal ik volgend seizoen bij de Lions de U20 voor mijn rekening nemen.”
Manager Sabrina Oudkerk Pool noemt de beslissing van Molly McDowell jammer, maar begrijpelijk. “Molly betekent veel voor onze club. Ze is een van de beste speelsters ooit in Nederland, een ikoon. Als we hier nummers zouden kunnen “pensioneren”, zou vanaf volgend seizoen 11 nooit meer gebruikt worden in Landsmeer. Ik hoop dat we nog lang van Molly’s ervaring kunnen profiteren. Het zou me niets verbazen als ze ook een glanzende coaching carrière tegemoet gaat.”

bron: http://www.loonlions.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.