CP3 by Basketball Totaal

Maxxcom lijdt pijnlijk verlies in Zwolle

Op bezoek bij Landstede Zwolle was Maxxcom BSW vandaag niet bij machte om het de nummer twee van de competitie echt moeilijk te maken. De ploeg uit de Hanzestad won, mede dankzij een productief derde kwart, overtuigend van de Weertenaren met 85-59.

BSW moest het nog steeds doen zonder de geblesseerden broertjes Monnikhof, Thomas de Jager en Joost Padberg. Coach Niels Vorenhout had dus opnieuw te maken met een zeer smalle selectie. Die selectie had een zware middag in een wedstrijd die uitmondde in een waar driepunterspektakel.
Jeremy Ormskerk en Daan Rosenmuller openden met drie punten de man veelbelovend voor hun ploeg, maar Zwolle antwoordde eveneens vanaf de driepuntlijn. Valentijn Lietmeijer zette Zwolle met twee driepunters op voorsprong en aan de hand van Leon Williams liep Landstede uit naar 16-11. Tyson Hinz en Ewoud Kloos vergrootten – beiden met drietjes – het gat naar tien punten.

Weert reageerde ook weer vanaf de driepuntlijn. Daan Rosenmuller en Mick Fleuren brachten de stand op 30-25. De jonge ploeg vond in het begin van het tweede kwart de aansluiting met Zwolle. Kamiel Hamers en Kenneth van Kempen zetten 30-29 op het scorebord. Daarna was het weer de beurt aan Zwolle. Valentijn Lietmeijer liet zich opnieuw zien met twee driepunters. Op dat moment troffen vier van zijn vijf pogingen van ver doel. Veel punten scoorden beide ploegen niet in het tweede kwart. Zwolle sloot de eerste helft af met tien punten voorsprong: 41-31.

In het derde kwart was het eenrichtingsverkeer. Roel Aarts scoorde nog enkele punten voor BSW, maar kon niet voorkomen dat de Zwollenaren hun voorsprong behoorlijk uitbreidden. Tyson Hinz, Nikki Hulzebos en Grant Gibbs waren met hun driepunters verantwoordelijk voor de 31-12 kwartzege. Ook Ewoud Kloos was regelmatig trefzeker.

De Weerter point guard Jeremy Ormskerk en later swingman Daan Rosenmuller tekenden voor driepunters in het vierde kwart, maar aan Zwolse kant deed Kloos hetzelfde. De voorsprong van Landstede liep op naar 29 punten. Kenneth van Kempen en Roel Aarts zorgden nog voor een 13-16 kwartwinst, maar Zwolle hield de punten in eigen huis.

Aanstaande zaterdag 8 november komt regerend landskampioen Donar op bezoek in sporthal Boshoven. De Groningers kennen een matige start en staan slechts op vier punten. Maxxcom BSW kan bij winst dus op gelijke hoogte komen. Landstede Zwolle speelt een dag later tegen hekkensluiter Amsterdam, dat vandaag ruim verloor van Rotterdam.

 

De persconferentie van de coaches:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.