CP3 by Basketball Totaal

Maxxcom BSW wint in overtime van BC Apollo

In een gelijk opgaande wedstrijd wisten de twee hekkensluiters van de Dutch Basketball League – Maxxcom BSW en BC Apollo uit Amsterdam – elkaar continu in het vizier te houden. Een verlenging was nodig, maar daarin wist Weert alsnog duidelijk het verschil te maken. Met de 75-64 winst verlaat BSW de laatste plaats. Apollo staat nu alleen onderaan.

Beide ploegen hadden de plicht om dit duel winnend af te sluiten. BSW stond al geruime tijd droog. De enige winst die de ploeg van Niels Vorenhout tot nu toe wist te pakken was in Amsterdam. Toen nog mét sterkhouder Jeremy Ormskerk, die heden ten dage nog altijd niet inzetbaar is. Sinds zijn afwezigheid namen de verliespartijen steeds grotere vormen aan. De hoofdstedelingen kwamen ondertussen langszij. Apollo won namelijk van Aris. De favorietenrol was dus weggelegd voor Amsterdam, maar BSW heeft al vaker dit seizoen bewezen te beschikken over een flinke dosis talent. Genoeg ingrediënten voor een enerverende tweestrijd, en die kwam er.

 

Ondanks een offensief slordig begin van beide ploegen nam Weert het initiatief in het eerste kwart. Joost Padberg en Kenneth van Kempen bezorgden hun team een 9-5 voorsprong. Amsterdam leunde op dat moment op Stefan Mulder, die vorig jaar nog in Weert te bewonderen was. Hij tekende in het eerste kwart voor maar liefst elf punten. Toch was het BSW dat afstand nam van Apollo. Een 12-2 run bracht de stand aan het begin van het tweede kwart op 27-18.

 

Voor rust kroop Amsterdam steeds dichter bij Weert. Julian Jaring werd door de Weerter defensie compleet over het hoofd gezien en kon vrijuit doorlopen voor een layup. Met een driepunter van Jos van de Laan vond de ploeg van Jaanus Liivak vlak voor rust weer de aansluiting. In het derde kwart kwam Apollo op voorsprong door een drietje van Max van Schaik. Een and-1 van Dimeo van der Horst volgde, maar BSW bleef in de achtervolging: 36-38.

 

Het bleef een nek-aan-nekrace gedurende het derde kwart. Kenneth van Kempen, goed voor zeventien punten en dertien rebounds, zette zijn ploeg weer op een 45-43 voorsprong. Toch gingen de Amsterdammers met een licht voordeel (48-50) het laatste kwart in, doordat Dimeo van der Horst enkele keren knap af wist te ronden.

 

BSW leek even van slag in het slotkwart. Het wist de basket lange tijd maar moeilijk te vinden. Reggie Keely profiteerde en bracht zijn ploeg naar 48-54. Akeel Eduardo hield de hoop in sporthal Boshoven vervolgens levend door vliegensvlug zijn ploeg terug te brengen naar 53-54. Met nog één minuut op de klok verzuimde Weert de voorsprong te pakken, maar ook Amsterdam scoorde niet. Daan Rosenmuller zette 60-59 op het scorebord, met nog een halve minuut te gaan. Vanaf de vrijeworplijn zorgde Apollo echter voor een verlenging.

 

Het ogenschijnlijk moegestreden BSW dacht het nog lastig te krijgen, maar wist op karakter alsnog het verschil te maken. Drie scores vanaf de driepuntlijn van Akeel Eduardo, Joost Padberg en Mick Fleuren deden Apollo de das om.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.