CP3 by Basketball Totaal

Maxxcom BSW verliest van Verviers

De voorbereiding van Maxxcom BSW kreeg gisteren een vervolg in het Belgische Wegnez-Pepinster. Daar speelde de formatie van Niels Vorenhout tegen VOO Wolves Verviers-Pepinster uit de Ethias League. Op het laatste moment vervroegde de tegenstander het duel noodgedwongen met één uur. Mede daardoor had Weert een moeilijke avond en verloor met 80-47.

In plaats van 19:30 uur was de aanvang van de wedstrijd dus verplaatst naar 18:30 uur. BSW besloot desondanks toch te komen en kwam vlak voor het begin van de wedstrijd aan in de Halle du Paire. Tijd voor een warming up was er niet meer en dat veroorzaakte een zware eerste helft voor de jonge Weerter ploeg. De eerste vijftien schoten van BSW misten allemaal doel en het eerste kwart ging kansloos verloren met 16-4. Die achterstand liep in het tweede kwart verder en verder op. Weert kreeg maar geen grip op de Belgen en de ruststand was uiteindelijk 40-14.

Het leek erop dat BSW zich in de tweede helft weer herpakte. Het derde kwart was goed en vooral Jeremy Ormskerk bracht de spirit terug in de groep. Hij scoorde maar liefst 24 punten. Kenneth van Kempen zat, in tegenstelling tot zijn vorige optredens, wat minder goed in de wedstrijd. Hij tekende slechts voor vier punten, maar maakte wel acht rebounds. Het kwaad was echter in de eerste helft al geschied en Verviers was superieur aan Weert. Het won alle kwarten. Met 21-19 in het derde en 19-14 in het vierde kwart sloten de Belgen de wedstrijd met een riant verschil af.

Joost Padberg viel al vroeg in de wedstrijd uit met een blessure en Akeel Eduardo maakte vijf fouten. De jongere spelers maakten opnieuw veel minuten. Kamiel Hamers, die deel uitmaakt van het DTL-team, speelde zelfs negentien minuten (met daarin 3 punten en 2 rebounds). Daan Rosenmuller speelde sterk en maakte 9 punten en 5 rebounds.

Met nog ruim twee weken voor de eerste competitiewedstrijd tegen Aris Leeuwarden is er voor Maxxcom BSW nog één oefenwedstrijd te gaan. Morgen, zaterdag 27 september, reist de selectie af naar Luxemburg en speelt het tegen Black Star Mersch om 18:00 uur

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.