CP3 by Basketball Totaal

Maxxcom BSW verliest nipt van Recklinghausen

Vanavond onderging Maxxcom BSW in het Duitse Recklinghausen een nieuwe test in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Citybasket Recklinghausen, een club uit de tweede Bundesliga pro B, was de tegenstander. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd en sloten de wedstrijd af met 69-64 in het voordeel van de Duitsers.


De Weertenaren startten slecht en keken na het eerste kwart tegen een 17-7 achterstand aan. Het maakte veel balverlies en pakte te weinig aanvallende rebounds. De achterstand liep in de loop van het tweede kwart zelfs op tot vijftien punten, maar daarna herpakte Weert zich en won het tweede kwart met 11-20. Dat maakte een ruststand van 28-27.

BSW zette die positieve lijn aan het begin van het derde kwart door en kwam op een voorsprong van zes punten. Daarna verloor het echter weer de controle en wist Recklinghausen het derde kwart met een voorsprong van zes punten af te sluiten: 46-40. Het vierde kwart was van beide kanten het meest productief, maar de spanning kwam niet meer terug in de wedstrijd. Joost Padberg maakte zijn vijfde fout en kon inrukken. Weert won het vierde kwart nog wel (23-24), maar kon het tij niet meer keren.

Kenneth van Kempen en Jeremy Ormskerk scoorden de meeste punten voor Weert deze wedstrijd. Van Kempen maakte een double-double. Hij scoorde 17 punten en maakte 14 rebounds. Ormskerk was goed voor 18 punten. Verder tekende Daan Rosenmuller voor 10 punten. Akeel Eduardo kampte met een blessure en speelde niet.

Aanstaande donderdag speelt Maxxcom BSW opnieuw een oefenwedstrijd. Dit maal in het Belgische Wegnez, nabij Verviers. Daar speelt het tegen Belgische Eersteklasser VOO Wolves Verviers-Pepinster. Tip-off 19:30 uur.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.