CP3 by Basketball Totaal

Maxxcom BSW verliest laatste oefenwedstrijd

Met de competitiestart in zicht stond vanavond de laatste oefenwedstrijd voor Maxxcom BSW op het programma. De Weerter basketballers reisden af naar Luxemburg, waar zij speelden tegen Black Star Mersch. Een slordig BSW kwam net tekort voor de Luxemburgers: 69-57.


Weert startte zonder Joost Padberg, die nog kampte met een blessure. Ook Matthijs Monnikhof raakte al vroeg in het duel geblesseerd. Ondanks het gehavende BSW waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en het eerste kwart eindigde in 15-15. Het tweede kwart was voor de Weertenaren minder goed. Mersch speelde prima in de zone en veroorzaakte veel balverlies bij BSW. Toch kon Weert het gat nog beperken tot vijf punten. De ruststand was 35-30.
In het begin van de tweede helft verloor BSW het hoofd en maakte acht maal balverlies. Het had wederom geen antwoord op een solide spelend Black Star Mersch. Een pijnlijke 19-9 kwartstand was het gevolg. Weert herpakte zich echter in het vierde kwart. Hoewel Daan Rosenmuller zijn vijfde fout beging won de jonge ploeg het laatste bedrijf met 15-18. Door de opgelopen achterstand was dat niet genoeg om het de Luxemburgers nog moeilijk te maken.

Jeremy Ormskerk speelde zeer behoorlijk en scoorde deze wedstrijd 22 punten. Hij maakte ook zes steals. Roel Aarts tekende voor 16 punten en 8 rebounds. Center

Kenneth van Kempen kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Hij scoorde slechts 5 punten, maar was wel goed voor 12 rebounds.

Vanaf nu gaat de focus van Maxxcom BSW volledig op de competitie. Die start op 11 oktober uit tegen Aris Leeuwarden (20:00 uur). De eerste thuiswedstrijd is drie dagen later tegen ZZ Leiden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.