CP3 by Basketball Totaal

Maxxcom BSW verliest eerste oefenwedstrijd.

Maxxcom BSW speelde gisteravond haar eerste oefenwedstrijd in de voorbereidingscampagne voor het nieuwe seizoen. Een frisse, jonge ploeg trad na 2,5 weken training aan. Nog wel incompleet, omdat Sjors Besseling nog niet voluit mag gaan na een liesblessure, maar desondanks niet kansloos tegen de met scherp schietende Belgen.

Met 13 uit 29 driepunters deden de gasten Maxxcom BSW vooral van buiten pijn, terwijl Maxxcom BSW zelf juist inside van meet af aan haar kracht bewees. Nieuwkomers Roman Grigoryev en Roel Aarts hielden zich prima staande in deze eerste wedstrijd, naast een uitblinkende Joost Padberg en solide Kenneth van Kempen.

Door het ontbreken van Sjors Besseling en de korte tijdspanne sinds de komst van Jeremy Ormskerk was de backcourt nog even zoekende in de eerste helft, maar ook daar kwam verandering in na rust. Ormkerk zorgde voor meer controle en leverde samen met Dyon Doekhi in de tweede helft ook een bijdrage aan de score. Stefan Mulder, Akeel Eduardo en Yunis Eillyas verdedigden met verve. Het was niet voldoende om het schuttersgeweld van Houthalen te overtreffen, maar de potentie werd zichtbaar en daar was het veel van de bezoekers om te doen. Uiteindelijk kwam iedereen aan spelen toe en mocht zelfs jeugdspeler Thomas de Jager zijn eerste minuten pakken. Maxxcom BSW verloor de wedstrijd met 75-85.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.