CP3 by Basketball Totaal

Maxxcom BSW Trekt aan kortste eind tegen Aris

Hoewel de seizoensouverture van de Dutch Basketball League al een week geleden is, begon het seizoen voor Maxxcom BSW vanavond pas met een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen Aris. In een vernieuwd Kalverdijkje ontvouwde zich een boeiend duel met twee ploegen die niet veel voor elkaar onder deden. Leeuwarden ging uiteindelijk met de punten aan de haal, mede door een sterk optreden van Miles Jackson-Cartwright (19 punten). Eindstand 73-61.


Cartwright zette na de tip off de trend met een score na een prima dribble, dwars door de verdediging van BSW. Weert liet zich echter niet intimideren en pakte vervolgens brutaal de leiding via Jeremy Ormskerk. De ploeg van, opnieuw kersverse vader, Niels Vorenhout bouwde deze voorsprong uit met een run van elf punten.

BSW verzuimde het gat nog groter te maken. Veel schoten aan het eind van het eerste kwart troffen geen doel. Daardoor kwam Leeuwarden vrij eenvoudig terug in de wedstrijd, onder andere via een driepunter van Marquis Simmons aan het begin van het tweede kwart. Via Kenneth van Kempen en Joost Padberg creëerde Weert nog een gat (13-21), maar de Friezen zetten daarna een paar tandjes bij. Enkele ogenblikken later was de stand alweer gelijk. Philip Bach ondervond voordeel van zijn gemiste vrije worp en zette 21-21 op het scorebord. Aris zette BSW op dat moment maximaal onder druk. Met succes, want enkele passes van de Limburgers werden onderschept en omgezet in scores. 34-28 was de ruststand.
BSW’s jonge ploeg kwam bij aanvang van het derde kwart weer op stoom, maar kon een briljante alley-oop van Aris center Ryan Watkins niet voorkomen. Het initiatief lag wel weer bij Weert, dat de stand gelijk trok via Van Kempen, na een strakke inside pass van Ormskerk (40-40). Het spel en de scores gingen heen en weer, wat de wedstrijd erg aantrekkelijk maakte. Aris Leeuwarden zette rondom de laatste pauze nog eens extra aan, wat resulteerde in een gat van vijftien punten (61-46).

Weert leek toen wel gezien, maar Joost Padberg bracht de spanning toch weer terug in het sfeervolle Kalverdijkje. Hoogstpersoonlijk verkleinde hij de achterstand tot 63-59. Die zelfde Padberg maakte even later zijn vijfde fout en vanaf dat moment leek het licht langzaam te doven bij BSW. Aris speelde het duel gecontroleerd uit. Roel Aarts maakte ook zijn vijfde fout en Philip Bach sloeg het slotakkoord met twee vrije worpen, die het verlies van BSW toch iets zwaarder deden lijken dan het daadwerkelijk was.

Dinsdag aanstaande komt Zorg en Zekerheid Leiden op bezoek in sporthal Boshoven. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen belooft een spektakel te worden. Om 20:00 uur barst de strijd weer los.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.