CP3 by Basketball Totaal

Maxxcom BSW sluit seizoen af met overwinning op Rotterdam

Maxxcom BSW heeft in Rotterdam een klap uitgedeeld aan Rotterdam Basketball College. De ploeg uit Weert, die al het hele seizoen onderaan staat, sloot het seizoen af met een 71-76 overwinning op Rotterdam. Voor Rotterdam was het zaak om te winnen zodat de ploeg zich nog kon plaatsen voor de play-offs, maar de ploeg van Ferry Steenmetz was niet in staat de ambitie in een klinkende uitslag om te zetten. Matthew Otten werd topscorer van de wedstrijd met 24 punten.

Voor Maxxcom BS Weert was het nota bene de allereerste uitzege van het seizoen. De Limburgers hadden vorige week al afscheid genomen van het thuispubliek. Bij die gelegenheid sloot de speaker van dienst met de woorden: “Tot volgend jaar…” Natuurlijk was dat een verspreking, maar de in alle jaren eredivisie presteerden de Limburgers nog nooit zo slecht.

Bij Rotterdam ontbrak La’Shard Anderson die eerst langdurig was uitgeschakeld met een polsblessure, maar na zijn rentree zelden kon domineren zoals in hetr lakenderjaar 2013. Afgelopen donderdag werd besloten tot een kijkoperatie in de pijnlijke pols. En daarmee was in ieder geval het lot voor het seizoen van Anderson bezegeld, maar feitelijk ook het seizoen van Challenge Sports Rotterdam. Alle injecties na de jaarwisseling ten spijt. Yannick Franke kwam over van Zorg en Zekerheid Leiden, Robert Krabbendam van BC Apollo Amsterdam en Johan van Haga keerde terug als sponsor.

Geen moment wilde het echter nog lopen zoals in het begin van het seizoen. Zaterdagavond paste wat dat betreft volledig in de lijn van het spel na de jaarwisseling.

Al in de eerste helft werd duidelijk dat een zege een kansloze missie zou worden. Weert stond bij rust al tamelijk riant op 30-44 en had dat enerzijds te danken aan het sterke spel van Roman Grigoryev en Jeremy Ormskerk, anderzijds aan de zwakke Rotterdamse defensie. Ferry Steenmetz vertelde aan RTV Rijnmond: “Als we beter hadden verdedigd, was het misschien wel gelukt. Nu werd het een inhaalrace. Soms lukt dat en soms lukt dat niet.”

Een waarheid als een koe. Maar de bijna afstandelijke manier waarop Steenmetz in de microfoon praatte, deed vermoeden dat bij de coach meerdere emoties om de voorrang vochten. “Het gevoel,” zo zei Steenmetz: “was so wie so sinds januari moeilijk. Je probeert hard te trainen om beter te worden.” Steenmetz zei zijn ploeg alleen maar complimenten te kunnen maken: “Ze hebben elke dag heel hard getraind. Ook met zoveel verliespartijen. Het begin van het seizoen was goed, maar wel heel opportunistisch. Bij het begin van het seizoen weet je eigenlijk al dat je op alle fronten te kort gaat komen. Uiteindelijk staan we op de plek waar we denk ik horen te staan.”

 

CHALLENGE SPORTS ROTTERDAM – MAXXCOM BS WEERT  71-76  (17-25, 30-44, 43-55)

20140419 rdam_weer 3176 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.