CP3 by Basketball Totaal

Maxxcom BSW moet buigen voor SPM Shoeters

Voor het eerst dit seizoen ontmoetten Maxxcom BSW en SPM Shoeters elkaar vanavond in sporthal Boshoven. Het jonge BSW was niet opgewassen tegen de gerenommeerde ploeg uit Den Bosch. 56-88 was de eindstand.

 

Den Bosch beleefde tot nu toe een prima seizoen. Het won vrijwel al haar wedstrijden overtuigend. Alleen Landstede Zwolle wist de Bosschenaren punten af te snoepen, maar had daar een buzzerbeater voor nodig. Bij Weert blijft men optimistisch, ondanks dat het de voorlaatste plaats bezet. Rotterdam was eerder deze week nog te sterk voor de sterk voor de ploeg van Niels Vorenhout.

Weert startte erg slordig en keek direct tegen een 4-18 achterstand aan. Chris Denson was bij Den Bosch de man die meteen het verschil maakte. De beweeglijke swingman was vandaag goed voor achttien punten en vrijwel continu gevaarlijk in de paint van Weert. Pas na vijf minuten liet BSW echt iets van zich horen. Joost Padberg en Mick Fleuren scoorden namens de Limburgers en ook Kenneth van Kempen baande zich even later een weg door de Bossche verdediging. Fleuren – die speelde met een tulband vanwege hoofdletsel, dat hij eerder op de dag bij het U24-team opliep – deed met een driepunter nog een duit in het zakje, maar de Shoeters zetten daar een drietje van Arvin Slagter tegenover. Die ploeg zette veel druk en zag haar voorsprong groter en groter worden in de loop van het tweede kwart: 15-33.

Daarna kwam er een offensief van BSW. Wederom de 19-jarige Mick Fleuren had een aandeel daarin met een and-1, een driepunter en een assist op een alley-oop na een fast break, afgemaakt door Roel Aarts. 25-33, en de spanning was terug. Den Bosch maakte rondom de pauze een run van 0-12 aan de hand van Stefan Wessels, waardoor de marge toch weer aardig groot was.

Drie fast breaks achter elkaar, met Chris Denson in de hoofdrol, en twee driepunters van Kees Akerboom maakten het gat voor BSW onoverbrugbaar: 30 punten, 36-66. Weert liet wel nog van zich horen. Akeel Eduardo scoorde nog een drietje en werd aan het begin van het vierde kwart vrij in de paint gevonden door Joost Padberg. Daan Rosenmuller en Roel Aarts scoorden vervolgens nog respectievelijk vijf en zes punten voor hun ploeg, maar het slotakkoord was voor de Brabanders. Pim de Vries scoorde, op aangeven van Frerik Adriaans, vanaf de driepuntlijn.

De volgende wedstrijd van Maxxcom BSW is aanstaande donderdag in Martini Plaza tegen Donar Groningen. Den Bosch treedt over tien dagen aan tegen Amsterdam en speelt tussendoor de Europese wedstrijd tegen Södertalje Kings.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.