CP3 by Basketball Totaal

Maxxcom BSW komt opniew tekort tegen Donar

 

Maxxcom BSW was vanavond in Groningen niet bij machte om het Donar moeilijk te maken. Het kwaliteitsverschil was te groot. Een zwakke start stond debet aan het forse verlies in Martini Plaza: 92-62.

Groningen kende tot nu toe een wisselvallig seizoen. Het won tot op heden evenveel wedstrijden als dat het verloor: vier maal. Begin deze maand was de ploeg van Ivica Stelin nog veel te sterk voor Maxxcom BSW, dat zich vandaag wellicht wilde revancheren voor het povere thuisoptreden tegen de regerend landskampioen.

Toch was het ook vandaag niet de dag van de Weertenaren. Al vanaf het begin van de wedstrijd voerde Donar de druk hoog op. BSW wist zich hier geen raad mee en grossierde daardoor in turnovers (27 in totaal).

Overigens hadden beide ploegen het offensief moeilijk in het eerste kwart. Veel schoten troffen geen doel. Na vier minuten was de stand 5-5. Sean Cunningham en Mick Fleuren tekenden beiden voor driepunters. Opnieuw Cunningham en DeJuan Wright tekenden vervolgens allebei voor een drietje, waardoor er een gat ontstond: 17-7. Akeel Eduardo deed voor Weert vanaf de driepuntlijn iets terug, maar Groningen liep in de tweede periode verder uit.

De Noorderlingen bleven druk zetten op de jonge Weerter ploeg, die vrijwel alleen vanaf de vrijeworplijn tot scoren kon komen in het tweede kwart. Net toen BSW op leek te krabbelen was het Craig Osaikhwuwuomwan die een bal schitterend blockte, waarna enkele seconden later aan de andere kant van het veld DeJuan Wright een alley-oop prachtig afrondde. 43-28 was de ruststand.

Na een driepunter van Wright had Donar even een slap moment. Joost Padberg en Kenneth van Kempen – samen goed voor 38 punten – profiteerden daarvan door snelle aanvallen op te zetten en af te ronden. 49-34 leek nog enigszins overbrugbaar voor Weert, maar dat idee werd door Donar daarna de kop ingedrukt. Lance Jeter en Sean Cunningham wisten de bal van ver door de ring te krijgen en Ross Bekkering dunkte na een fraaie aanval zijn ploeg naar 59-37.

Wederom Joost Padberg en Kenneth van Kempen waren de enigen die namens Weert iets uit konden halen. Beide heren werden met een inside pass gevonden en wisten koel af te ronden. Mark Ridderhof was vervolgens voor Donar belangrijk door in het slot van de wedstrijd vier maal een driepunter te maken. Gedurende de wedstrijd waren zes van zijn negen pogingen van ver succesvol. BSW kon een achterstand van 33 punten (80-47) nog reduceren tot 27 punten, maar Ridderhof bracht zijn ploeg vlak voor tijd naar een verschil van 30 punten.

Maxxcom BSW heeft een ruime week geen wedstrijd op de planning staan en kan zich dus rustig voorbereiden op het belangrijke treffen met Aris Leeuwarden, volgende week zaterdag in Weert. Donar Groningen speelt aanstaande zaterdag in Rotterdam en kan daar goede zaken doen om zich bovenin de ranglijst te melden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.