CP3 by Basketball Totaal

Maxxcom BS Weert test Den Helder Kings

Den Helder Kings is heeft zich nog steeds niet kunnen ontworstelen aan een mindere fase in het seizoen. De Heldenaren versloegen zaterdag in eigen huis Maxxcom BS Weert met groot verschil, maar slaagden er vanavond in sporthal Boshoven niet in de Limburgers de maat te nemen. Weliswaar werd op de langste terugreis van het seizoen een 78-84 zege meegenomen, reden tot al te grote feestvreugde bij de Kings was er bepaald niet. Jeroen van der List en Justin Knox lieten de fraaiste rapportcijfers noteren. Van der List was goed voor 17 punten en 6 rebounds, Knox voor 16 punten en 7 rebounds. Jeremy Ormskerk was een ware plaag voor de Noord-Hollanders. Ormskerk pakte uit met een solide double double: 14 punten en 10 assists. Ook Kenneth van Kempen tekende voor een double double met 10 punten en 11 rebounds. Roman Grogorev werd de topscorer in de wedstrijd met 19 punten.

De Kings openden met een beproef recept: de driepunter. Het leverde een vlugge voorsprong van 5-17 op. Onder aanvoering van Sjors Besseling keerde BSW echter terug in de wedstrijd. Bij 33-33 was de zwakke start geheel weggepoetst.

Op bewonderenswaardig karakter drukte Maxxcom BS Weert zelfs door. Stortte de ploeg afgelopen zaterdag tegen de Kings na rust helemaal in, nu bleven de Limburgers heldhaftig overeind. Kenneth van Kempen – de lijstaanvoerder bij de rebounds – trok 11 defensieve terugkaatsers naar beneden. Vanuit de transitie slaagde Weert er zelfs in Den Helder één stap voor te blijven. Dat resulteerde nota bene in een 54-52 voorsprong in het derde kwart.

Toen Jeroen van der List het hoge zwerk koos en een schot van Dyon Doekhi uit de lucht mepte, was dat voor de Kings het seizoen om tegenstand serieus te nemen. Jaumin viel terug op een smalle rotatie en dat betaalde zich uit in een 4-20 Helderse tussensprint. Toch hervond BSW bij 58-72 de veerkracht om bij 71-78 de wedstrijd weer een compleet nieuwe aanblik te geven. Jaumin kon niet anders dan in die fase een zware wissel te blijven trekken op zijn starters. Die klaarden uiteindelijk de klus met 81-65.

 

MAXXCOM BS WEERT – DEN HELDER KINGS  78-84  (16-22, 40-43, 56-67)

20140325 weer_denh 3153

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.