CP3 by Basketball Totaal

Max van Schaik op avontuur naar China

Na een seizoen spelen bij BC APOLLO Amsterdam mag Max van Schaik zich opmaken voor een buitenlands avontuur. Max, 2.08 m, heeft een contract getekend om aan de zijde van voormalig NBA superster Tracy McGrady deel te nemen aan de “T-mac China Tour 2015”. Gedurende deze tour, die georganiseerd wordt door 750Pine Management, zal Max spelen met en tegen (voormalige) NBA spelers in de sterke CBA competitie in China.

Op 15 jarige leeftijd vertrok Max van Schaik van huis en haard naar Spanje om te gaan spelen bij het vermaarde opleidingsinstituut van DKV Joventut in Badalona. Na twee seizoenen in de jeugdopleiding van Badalona vertrok Max naar CB Guadalajara (LEB Plata, 3e divisie Spanje) om uiteindelijk op 19 jarige leeftijd zijn debuut te maken in de Nederlandse eredivisie (Dutch Basketball League) bij de Gasterra Flames in Groningen. De twee daaropvolgende seizoenen speelde Max voor het inmiddels failliete Den Helder Kings. In zijn laatste seizoen speelde Max weer in zijn ‘eigen’ stad Amsterdam voor BC APOLLO Amsterdam, waarin Max goed was voor bijna 10 punten en 6 rebounds gemiddeld in 25 minuten speeltijd per wedstrijd.

De afgelopen jaren heeft Max ook deel uitgemaakt van de selecties van het Nederlands Team. Hij heeft op de Europese Kampioenschappen onder 18 B-divisie in 2009, onder 20 A-divisie 2010 en B-divisie 2011 gespeeld. Op dit moment maakt Max deel uit van het Nederlands Senioren B Team. Na een goed seizoen in Amsterdam wordt het tijd voor een volgende stap in Max zijn basketbal carrière.

 

Max kijkt enorm uit naar zijn avontuur in China: “Het afgelopen seizoen heb ik, naast mijn basketbaltrainingen, bij fitnessclub David Lloyd Amsterdam hard gewerkt om fysiek sterker te worden en daardoor een betere basketballer te worden. Ik ben blij dat het harde werken van het afgelopen seizoen en de investeringen die ik er in heb gestopt resulteert in dit mooie avontuur. Ik weet zeker dat ik er enorm van ga genieten en daarbij hoop ik ook te laten zien dat ik mijn ontwikkeling van afgelopen seizoen door kan zetten op een hoger niveau. Ik wil Matthijs en Jasmien bedanken voor deze kans.”

 

Matthijs Groot werkt samen met 750Pine Management en heeft Max deze kans geboden. “Ik ben onder de indruk van de ontwikkeling die Max het afgelopen seizoen op zowel basketbal-, mentaal- als maatschappelijk gebied heeft ondergaan. Max heeft enorm in zichzelf geïnvesteerd en verdient het om een avontuur in het buitenland aan te gaan.

Ik hoop dat Max het fantastisch gaat doen, want er lopen in Nederland veel meer spelers rond die bereid zijn om enorm in zichzelf te investeren en die het uiteindelijk verdienen om in het buitenland een kans te krijgen. Hopelijk verdient Max een langer verblijf in China en opent Max deuren voor toekomstige Nederlandse talenten.

 

Tracy McGrady en 750Pine Management, organisatoren van de Tour, zijn blij met de toevoeging van Max aan hun team. Jasmien Nanhekhan, vertegenwoordiger van de T-Mac Tour: “Vorig jaar hebben we 9 van de 11 games tijdens de T-Mac tour in oktober gewonnen en nu trots om ons Nederlands talent Max van Schaik toe te voegen aan dit USA Team. Er ligt veel druk op Max omdat hij de enige Europeaan is en tevens de jongste speler van het team, maar we geloven in Max en zijn prestaties in de komende T-Mac Tour.”

 

Max zal op 1 juli naar China vertrekken en zich op 2 juli melden bij zijn team voor de T-Mac Tour.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.