CP3 by Basketball Totaal

Matrixx Magixx wint van AS Zolwer

De eerste overwinning van het seizoen is binnen: de Matrixx Magixx wonnen van AS Zolwer uit Luxemburg.

Een beetje wennen was het wel, zo in een uitgeklede Horstacker. De voormalige thuisbasis van de Magixx heeft geen houten vloer meer, en ook de tribunes en aankleding zijn verdwenen. Toch was het voor de 200 aanwezige supporters een beetje thuis komen.

Ook het team had een hoog herkeningsgehalte: Thijs vermeulen, Nick oudendag, Kay Biesters en Robbie Sihota stonden gewoon weer op het veld. Daarnaast zijn Dimeo van der Horst en Sjors Poels dit jaar weer terug bij de Magixx, en ook de coach is weer terug: Michael Schuurs mocht de spelers voor het eerst in een wedstrijd bekijken. Stefan Mladenovic en Matthew van Tongeren waren de nieuwe gezichten.

De tegenstander AS Zolwer komt in Luxemburg uit in de Total League, de hoogste divisie. Naar verluid waren de Amerikanen van de Luxemburgers dezelfde dag aangekomen met het vliegtuig, en bij de Magixx waren de Amerikaanse spelers nog helemaal niet aanwezig.

De wedstrijd begon, en niemand wist echt wat we van de tegenstander konden verwachten. Na de tussenstanden 25-0 en 40-4 was echter wel duidelijk dat de winst niet in gevaar zou komen, al had de tegenstander wel erg veel pech met uit de basket draaiende ballen. De ruststand kwam uit op 48-12. Na de thee kwamen de luxemburgers feller uit de kleedkamer, en vonden ze de basket beter, om uiteindelijk een eindstand van 93-47 op de borden te zetten.

De Magixx lieten team basketball zien, met veel passes, en veel rebounds. Meest opvallende speler was Matthew van Tongeren: snel, veel vrij komen, goede moves, en scorend vermogen. Thijs vermeulen had er ook zin in vandaag: hij schoot 6 op 10 drietjes.

De belangrijkste stats:

Thijs vermeulen: 24pt 6reb 4ass (60% 3pt)
Robbie Sihota: 13pt 14reb 4st
Matthew van Tongeren: 17pt 10reb (7/7 FG)
Dimeo van der horst: 12pt 5reb 5ass
Nick oudendag: 6pt 5reb 5ass
Sjors Poels: 12pt 8reb
Stefan Mladenovic: 7pt 5reb 5ass
Kay Biesters: 2pt 1reb 5pf

Magixx winnen de rebound met 25 om 57
Magixx schiet 43% vanaf de 3pt-lijn

Bij de luxemburgers was Ryan White goed voor 17pt en 6st.

Bron: Matrixx Magixx

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.