CP3 by Basketball Totaal

Matrixx Magixx pakt ZZ Leiden

Matrixx Magixx Wijchen heeft het eerste duel in de kwartfinale van de strijd om de NBB Beker met het kleinst mogelijk verschil gewonnen van Zorg en Zekerheid Leiden. In Wijchen werd het 62-61. Beide ploegen traden gehandicapt aan. Magixx speelde zonder Roger Franklin en Matthew van Tongeren. Bij Leiden was Sean Cunningham geschorst en de nieuwe aanwinst DeJuan Wright nog niet speelgerechtigd.

Het is voor de landskampioen te hopen dat Wright zo snel mogelijk over de benodigde papieren beschikt, want voorlopig gaat vrijwel alles Wrong. Coach Van Helfteren speelde met een zeven-mans-rotatie. In de slotfase stonden bovendien Mohamed Kherrazi, Mike Schachtner en natuurlijk Kevin Thompson op vier fouten. Het was daardoor voor Leiden – dat in het vierde kwart wel aandrong – een beetje op eieren lopen.

Het breekpunt in de wedstrijd lag echter al eerder. Lang hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Als er al van een streepje licht tussen beide ploegen sprake was, dan was het licht met een lime groen randje. Aan het eind van het eerste kwart had het Wijchense collectief één punt voorsprong (21-20), bij de rust was de marge gestegen tot vier punten: 38-34.

De ommerkeer kwam in een fase in het derde kwart waarin het spelbeeld er niet bepaald verzorgd uit zag. Met name Leiden schutterde in die paar minuten. Matrixx Magixx schoot door van 38-40 naar 54-43: een 16-3 run. Die klap kwam Leiden feitelijk niet meer te boven, ook al niet doordat de foutenlast beklemmend werkte.

Het schot van achter de driepuntslijn liet beide ploegen in de steek, al schoor de thuisclub vier procent zuiverder dan de bezoekers. Maar Wijchen maakte dubbel zoveel punten van afstand als Leiden; in een puntje-puntje-wedstrijd scheelt dat al snel een slok op een borrel.

Bij Matrixx Magixx blonk niemand in bijzondere mate uit. Robbie Sihota was nota bene de enige spelers in dubbele cijfers, en dan ook nog maar net: 10 punten. Bij Leiden zat een enkeling hoger in de boom (Worthy de Jong met 21 en Mike Schachtner met 14 punten), maar ook daar waren de individuele prestaties niet van doorslaggevend belang.

Josh Duinker speelde niet fris en bleef steken op 8 punten en 4 rebounds. Kevin Thompson trok opnieuw een respectabel aantal rebounds naar beneden (11), maar zijn score-inbreng was met 4 punten wederom beneden de maat.

 

MATRIXX MAGIXX WIJCHEN – ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN  62-61  (21-20, 38-34, 54-45)

20140206 wijc_leid 7007 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.