CP3 by Basketball Totaal

Matrixx Magixx neemt zege mee uit Leeuwarden

Matrixx Magixx heeft het uitduel tegen Aris Leeuwarden met 90-97 naar zich toe getrokken. De 32-30 stand in het vierde kwart betekende bijna een evenaring van het recordaantal punten in een kwart dit seizoen. Dat record blijft echter op 63 punten staan. Robbie Sihota was de Wijchense topscorer met 20 punten, maar ook Patrick Richard (18) en Sjors Poels (17) trokken flink aan de scorebel. Bij de verliezende thuisclub tekende Darius Theus voor een indrukwekkende double double met 23 punten en 10 assists. Nate Healy (19) en Stephen Lumpkins (18) waren eveneens goed op schot.

Na bijna 38 minuten zat er nog geen streep licht tussen beide teams, al had Matrixx Magixx het betere van het spel (49-60) en vocht Aris zich (Healy was bij tijd en wijle briljant) bewonderenswaardig terug in de wedstrijd.

Bij 85-85 leek zich een door Hitchcock geregiseerde ontknoping aan te dienen. Maar het ‘vlagerige’ in het spel van Aris, brak de thuisclub ook nu weer op. Bovendien toonde Matrixx Magixx zich zeer trefzeker vanaf de vrije worplijn, een kwaliteit die bij de Wijchenaren geen sine cure is. Vanaf 88-91 gaf niets dan de vrije worpen de doorslag in de wedstrijd.

Aris was wederom gehandicapt. Tom Snikkers was terug in de line up, maar de forward ging al naar een paar minuten door zijn enkel. En zo is er altijd wat in het team van Tom Simpson, wat het zelfvertrouwen uiteraard niet ten goede komt. Tjoe de Paula deed weer 20 minuten mee, maakte 12 punten en krijgt met de dag meer van zijn oude conditie terug. Magixx speelde zonder de geblesseerde international Stefan Mladenoivic.

Aris heeft sinds de coachwissel de weg naar boven gevonden, maar slaagt er te vaak net niet in het eindstation (de zege) te vinden. Volgens coach Tom Simpson moet de ploeg eerst weer eens door het glazen plafond. Een zege tegen een hoger genoteerd team zou een belangrijke bijdrage aan het collectieve zelfvertrouwen kunnen leveren.

 

ARIS LEEUWARDEN – MATRIXX MAGIXX WIJCHEN  90-97  (28-22, 32-43, 58-67)

20140315 leeu_wijc 3140 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.