CP3 by Basketball Totaal

Matrixx Magixx na nederlaag vast op plaats zes

De 76-78 nederlaag die Matrixx Magixx vanavond in Wijchen leed, heeft al consequentie dat de ploeg van Michael Schuurs vast is komen te zitten op plaats zes. Met nog drie duels te gaan, mogen de Wijchenaren zich op gaan maken voor de strijd tegen Den Helder Kings in de eerste ronde van de play-offs.

De Friese zege in Arcus werd bezegeld door Darius Theus. De kwikzilveren Amerikaanse guard hield 20 seconden voor de laatste zoemer het hoofd koel en schoot de 76-78 binnen. Matrixx Magixx had royaal de tijd voor een gelijkmakende aanval, maar de twintig seconden die resteerden eindigden in een geforceerde driepunter van Patrick Richard.

Dat was gezien het spelbeeld in het vierde kwart eigenlijk een terechte ontknoping. Aris had zich in het laatste bedrijf naar een voorsprong van geworsteld punten, die met een dikke halve minuut op de klok met name door toedoen van Thijs Vermeulen en Patrick Richard bij 76-76 teniet werd gedaan. Het Ljouwerter Luctor et Emergo was in goede handen bij Theus.

De uitslag paste echter minder goed in het verloop van het seizoen. In de Dutch Basketball League was Magixx tot vanavond drie keer te sterk geweest voor de Friezen, die vanaf plek zeven vast niet ongelukkig zullen zijn met SPM Shoeters als tegenstander in de eerste ronde van de play-offs. Aris heeft al vele malen aangetoond de Angstgegner van de Bosschenaren te zijn. In de jaren dat de Friezen als satellietclub van Den Bosch door het leven gingen, vielen in de onderlinge confrontaties zelfs de meeste punten in handen van Aris.

 

MATRIXX MAGIXX WIJCHEN – ARIS LEEUWARDEN  76-78  (21-24, 40-39, 60-60)

20140409 wijc_leeu 3166 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.