CP3 by Basketball Totaal

Matrixx Magixx loopt warm voor de play-offs

Op de ranglijst was er voor Matrixx Magixx Wijchen niets meer te halen. Het team van Michael Schuurs zal als de nummer zes de play-offs binnen stappen. En dus vormde Challenge Sports Rotterdam prima kanonnenvoer om alvast warm te lopen voor de confrontatie in de eerste ronde met Den Helder Kings. De Wijchenaren deden dat met verve en wonnen achter Robbie Sihota (19 punten en 10 rebounds) en Patrick Richard (13 punten, 6 rebounds en 8 assists) met 91-55. Don Rigters was met 17 punten de beste schutter bij de bezoekers.

Van een wedstrijd was in Arcus niet sprake. Rotterdam mocht excuus aanvoeren dat Robert Krabbendam geblesseerd aan de kant moest blijven, maar de rest van de ploeg speelde inspiratieloos. La’Shard Anderson zorgde af en toe voor wat weerwerk, maar wanneer het bij Rotterdam niet loopt, dan loopt het ook echt niet en is er te weinig individuele kwaliteit voor handen om de ploeg over het dode punt heen te rekken. Zelfs niet in het hemeltergende derde kwart, waarin ook Magixx met het kleer geen raad wist.

Na de eerste tien minuten gaf de teller 29-13 aan. Dat was vooral te danken aan de productiviteit van Sjors Poels die in de openingsfase voor acht snelle punten tekende. De thuisclub draafde in overdrive (16-0 tussensprint) verder en had halverwege al een 52-28 voorsprong te pakken.

Alleen het derde kwart gaf een vreemde en onverklaarbare stagnatie te zien. Met de 10-10 kwartstand hielden beide teams elkaar eindelijk in evenwicht. Dat was ook het enig positieve wat over die fase in de wedstrijd was te zeggen. Met de intensiteit verdween de controle en daarmee de kwaliteit. Maar dan ook volledig.

Het trio Sihota, Richard en Oudendag nam in het vierde kwart het voortouw om het publiek toch een waardig slot te bezorgen. Wat vooral lukte met de slotdriepunter van Mingus Siahaya.

Ook op de statistieken mocht de thuisclub trots zijn. Rotterdam werd met 40-23 weg gerebound. Daarnaast maakte Matrixx Magixx twee keer zoveel punten onder het bord als Challenge Sports (32 op 16). En het Rotterdamse balverlies werd omgezet in 22 punten, terwijl omgekeerd de bezoekers slechts 4 punten peurde uit Wijchense turnovers.

Het draait bij Matrixx Magixx vooral om de intensiteit. Wanneer Schuurs erin slaagt die maximaal te houden, dan is de ploeg een gevaarlijke outsider. Maar wanneer intensiteit en concentratie uit het team vloeien, zoals in het derde kwart, dan kunnen de Magixx net zo goed de shirtjes opsturen naar Den Helder.

 

MATRIXX MAGIXX WIJCHEN – CHALLENGE SPORTS ROTTERDAM  91-55  (29-13, 52-28, 62-38)

20140412 wijc_rdam 3169 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.