CP3 by Basketball Totaal

Matrixx Magixx blijft uitzicht houden op top vier

Dankzij een afgetekende en fraaie 85-69 zege op naaste concurrent Landstede Basketball blijft Matrixx Magixx Wijchen zicht houden op de top vier van de Dutch Basketball League. De ploeg van Michael Schuurs heeft na de zege nog maar twee punten achterstand op Zwolle, dat de laatste plaats bezet die recht geeft op thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs. De Zwollenaren hebben ten opzichte van Wijchen nog wel een wedstrijd te goed.

De wedstrijd vertoonde een bijzondere conjunctuur. Eerst was er in het derde kwart een 14-0 run van Matrixx Magixx die uiteindelijk resulteerde in een uitermate royale 64-32 voor sprong. Maar in het vierde kwart plaatse Landstede een exact even grote tussensprint (0-14) om tot 76-64 terug te komen.

Die laatste opleving bleek een stuiptrekking te zijn. De eindstand viel ruim uit in het voordeel van Wijchen, maar was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Landstede miste Kenrick Zondervan onder de borden en juist hij is zo belangrijk voor het evenwicht in de ploeg van Herman van den Belt. Ter compensatie werd flink met de spieren gerold, maar de agressieve en bij tijden harde manier van spelen sorteerde voor de Zwollenaren weinig effect.

Matrixx Magixx overklaste Landstede op vele fronten. De centers Sjors Poels en Nick Oudendag waren gezamenlijk goed voor 8 op 8 en zorgden tevens voor een duidelijk overwicht in de rebound. Zelfs het gemis van Franklin en Van Tongeren deed zich in Wijchen nauwelijks voelen. Van Tongeren heeft overigens nog wat tijd nodig om weer inzetbaar te zijn. De rentree van Franklin daarentegen is aanstaande.

Ook het backcourt van Matrixx Magixx was beter. Dat schoot tien driepunters raak, terwijl Landstede het met vijf diepunters moest stellen. Het schot was so wie so veel beter verzorgd bij Matrixx Magixx dat de driepunters 20 procent en de tweepunters 15 procent beter schoot dan Zwolle.

Het verloop van het duel moet met name coach Michael Schuurs een grote mate van voldoening hebben gegeven. Zijn ploeg speelde misschien wel een van de beste wedstrijden van het seizoen. Vooral in het tweede kwart kon de coach feitelijk achterover leunen in een luie stoel en genieten van het spel van zijn ploeg. Daar is Schuurs de man niet naar, maar hij had het best verdiend om een keer vanuit een bioscoopfauteuil de resultaten van zijn inspanningen te aanschouwen. Vooral Dimeo van der Horst was meesterlijk op dreef in dat kwart en pakte uit met tien punten (waaronder twee driepunters op rij).

 

MATRIXX MAGIXX WIJCHEN – LANDSTEDE ZWOLLE  85-69  (23-18, 50-27, 70-46)

20140208 wijc_zwol 3113 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.