CP3 by Basketball Totaal

Matchpoint Loon Lions

In een moeizame wedstrijd won Loon Lions gisteravond met 66-54 en zette daarmee de seriestand op 3-1.

Loon Lions is nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap. Die zege moet dan nog wel even behaald worden en dat kan lastig zijn, bleek vorig jaar, maar toch. De druk ligt nu ook bij Solar-systemen Grasshoppers. Het jonge Katwijkse team moet drie wedstrijden achtereen zien te winnen.

Hoewel Tanya Bröring met 9 punten en 11 rebounds op een haar na een double-double miste, was ze dit keer qua scores niet de meest productieve speelster. De Landsmeerse aanvoerder raakte slechts één van haar tien doelpogingen uit het veld, maar trof zeven uit acht keer doel vanaf de vrijeworplijn.

Topscorer en Lady of the Game was Fieke Ligthart, die 22 punten liet noteren, waarvan tien in het beslissende vierde kwart.

Fieke LIgthart, 22 punten

Fieke LIgthart, 23 punten

Corine Manuputty scoorde 11 punten, waarvan twee driepunters. Marlous Nieuwveen trok 14 rebounds naar beneden en José Verhulsdonck 9. De Lions schoten 43% uit het veld.

Coach Molly McDowell erkende na afloop dat de winst niet te danken was aan briljant spel. “Wat goed lukte was om de verleiding te weerstaan mee te gaan in het ren-basketball van Grasshoppers, maar om nou te zeggen dat we alle aanvallen geweldig uitspeelden: nee. En verdedigend hielden we ze op 54 punten, wat prima was, maar zij misten ook vrij veel open schoten. Ik vond dat we pas in het vierde kwart goed gingen spelen. Maar dat was voldoende, gelukkig.”

Het eerste kwart kenmerkte zich door veel missers aan beide kanten en eindigde met een kleine Katwijkse voorsprong, 13-14.

De tweede periode was niet veel productiever, maar Loon Lions wist wel op 27-22 voorsprong te komen, vooral dankzij twee driepunters van Corine Manuputty. Evelien Messemaker zorgde vervolgens voor een ruststand van 27-22.

Corine Manuputty, 11 punten

Corine Manuputty, 11 punten

Dezelfde Messemaker en Ingrid van der Plas brachten onmiddellijk na rust Solar-systemen Grasshoppers weer langszij en Noor Driessen zorgde zelfs voor een 27-29 voorsprong. In de rest van de periode wisselde de leiding nog enkele malen en werd het verschil nooit groter dan twee punten.

Pas in de laatste periode maakten de Lions het verschil. Fieke Ligthart verzilverde enkele korte jumpers en zette met een streak van 8 punten de Lions op 50-47. Twee achtereenvolgende driving layups van José Verhulsdonck sloegen met nog vier minuten op de klok vervolgens het beslissende gat: 54-47. Een driepunter van de tot dan toe droog staande Kim Hartman bracht het verschil even later in dubbele cijfers, 59-49.

Fieke Ligthart maakte nog 61-49 en zorgde daarmee voor voldoende marge om met twee minuten te gaan de zege binnen te slepen. De laatste twintig seconden deden coach Rick Driessen en zijn team geen moeite meer en kon spelverdeelster Tanya Bröring de wedstrijd rustig uit dribbelen.

Zaterdag begint de wedstrijd in Katwijk om 20 uur. Er zijn 125 plekken voor Landsmeerse supporters beschikbaar, die allemaal gevuld moeten worden. Reserveringen kunnen plaatsvinden via voorzitter René Bakker, 06-53409059 of [email protected].

Bron: Loon Lions

Foto’s: Tine Sierink

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.