CP3 by Basketball Totaal

Marcel Verburg interim voorzitter FEB

Vandaag is er in eenspoedzitting een nieuw interim bestuur gekozen voor de Federatie Eredivisie Basketball (FEB). Afgelopen donderdag stapte het bestuur en voorzitter Henk Reekers op, na een discussie over het wel of niet doorgaan van de Den Helder Kings. ZZ Leiden voorzitter Marcel Verburg is gekozen als tijdelijke voorzitter.

 

Met instemming van alle leden van de FEB is een interim-bestuur benoemd.

De leden van de FEB zijn  vandaag bijeengekomen om een oplossing te creëren voor de impasse, die is ontstaan door het ontslag van het FEB-bestuur. Zij hebben een interimbestuur benoemd. Het interimbestuur bestaat uit de volgende personen:

Marcel Verburg (ZZLeiden) voorzitter
Albert Dominicus (SPMShoeters) lid
Michael de Jager (BSW) lid
Adriaan van Bergen (Landstede Basketbal) lid
De opdracht die het interimbestuur heeft meegekregen is tweeledig. Ten eerste is dat het vormen van een nieuw bestuur voor de FEB, inclusief het formuleren van de opdracht voor dit nieuwe bestuur. De ambitie is om dit voor half januari gerealiseerd te hebben.
De tweede opdracht is het vinden van een oplossing voor de situatie Port of Den Helder Kings. Voor de achter deze club staande organisatie is de afgelopen week faillissement uitgesproken. De vraag is of en onder welke voorwaarden mannen eredivisiebasketbal voor Den Helder behouden kan worden.
Den Helder Kings zal vandaag ook niet spelen tegen Weert. Deze wedstrijd is afgelast.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.