CP3 by Basketball Totaal

Mannen U18 blijven op koers voor 9e plek

De negende plaats op het EK in de B-divisie blijft haalbaar voor de Orange Lions MU18. Na Zwitserland gisteren werd ook Estland geklopt: 69-57. De Lions spelen nu verder voor de plekken negen tot en met twaalf. Coen Stolk maakte 20 punten, terwijl Wouter Vos met 11 punten en 10 rebounds een double-double liet aantekenen.

Net als tegen Zwitserland maakte MU18 het verschil in het vierde kwart. Bij het ingaan van die laatste tien minuten was het verschil slechts een punt (47-46), maar vervolgens werd er toegeslagen. “Eerder in het toernooi liepen we in die fase achter de feiten aan, nu waren wij de agressor”, zei bondscoach Chris van Dinten. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar het ging zeker niet makkelijk. Dat wisten we ook wel van tevoren. Het was trekken en sleuren en er moet veel worden gedaan om energie in de ploeg te krijgen. Wat dat betreft merken we wel dat we op het einde van het toernooi zitten. Toch bleven we ervoor gaan en hebben de overwinning uit het vuur gesleept.”

Drie kwarten lang gaven Oranje en Estland elkaar niets toe. Toen MU18 het beslissende kwart opende met een 8-0 run, was het initiatief opeens stevig in handen. Van Dinten: “We bleven zoeken naar de juiste opties, gaven nooit op en na een paar goede één-tegen-één acties en stops kwamen we tien punten voor. We hebben goed de kalmte bewaard. In de eerste helft kregen we niet één vrije worp, terwijl we toch echt het langste team van het toernooi hebben. Maar we bleven ervoor gaan en in de tweede helft kregen we er wel vijftien. Dat maakt het allemaal een stukje makkelijker.”

MU18 heeft morgen (31 juli) een rustdag en speelt dan zaterdag en zondag nog wedstrijden om de negende tot en met twaalfde plaats.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.