CP3 by Basketball Totaal

Magixx komen weer op gelijke hoogte met Leiden

Matrixx Magixx staat op de ranglijst van de Dutch Basketball League weer naast Zorg en Zekerheid Leiden. De Wijchense ploeg moest in het vierde kwart nog wel even gas geven om Maxxcom BS Weert kwijt te spelen. De 60-79 zege oogde comfortabeler dan het feitelijke wedstrijdverloop.

Bij de start van het derde kwart stonden beide teams namelijk nog nagenoeg op gelijke hoogte: 50-51. In sporthal Boshoven begonnen de supporters al bijna de kussentjes onder hun zitvlak vandaan te trekken, maar na veertig minuten konden de Limburgers blijven zitten waar ze zaten. Magixx perste er in het slotkwart 28 punten uit, de thuisclub bleef steken op 10. Maximaal tilden de bezoekers de marge naar 21 punten verschil bij 54-75. In het vierde kwart plaatste Magixx zelfs een run van 0-20.

Magixx presteerde op alle vlakken net even beter dan Maxxcom: het schot was beter verzorgd en vielen de schoten niet, dan belandden ook de meeste rebounds in handen van de spelers van Matrixx Magixx. Vooral Patrick Richard onderscheidde zich met een fraaie double double van 19 punten en 10 rebounds. Met 7 assists reikte hij nota bene bijna tot een triple double. Kelvin Martin speelde bovendien een van zijn betere wedstrijden en finishte met solistische acties op 15 punten en 7 rebounds. Daar stelde Kenneth van Kempen namens Maxxcom eveneens een double double met 11 punten en 11 rebounds tegenover. Van Kempen kwam met 8 assists eveneens bijna tot een triple double.

Positief voor de thuisclub was de terugkeer van Joost Padberg die voor het eerst sinds 25 januari weer minuten maakten. Daarmee is een lange periode van veel blessureleed in de ploeg van Niels Vorenhout hopelijk passé. Bij de bezoekers ontbrak Stefan Mladenovic. Maar daar stond dan weer tegenover dat Matthew van Tongeren voor het eerst in twee maanden (4 januari tegen Den Helder Kings speelde hij voor het laatst) weer binnen de lijnen kwam.

 

MAXXCOM BS WEERT – MATRIXX MAGIXX WIJCHEN  60-79  (13-14, 22-31, 50-51)

20140311 weer_wijc 3137 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.