CP3 by Basketball Totaal

Magixx, begroting en pers

Er is de afgelopen dagen veel geschreven en geroepen over één van de leukste basketballteams in de eredivisie. Elk jaar speelt de ploeg attractief en verzorgd basketball onder leiding van Michael Schuurs. De club is aan het proberen de begroting rond te krijgen en heeft op haar site een bericht geschreven voor alle fans.

De club verwacht zelf komend seizoen te gaan starten in de eredivisie en wij hopen dat uiteraard ook!

Beste Magixx Fans,

Er verschijnen momenteel veel berichtgevingen in de media rondom onze club. Zoals eerder kenbaar gemaakt hebben we inderdaad een enorme uitdaging voor ons liggen. Echter, wij willen dat u weet dat wij momenteel al het mogelijke aan het doen zijn om basketbal voor Wijchen te behouden.

Hoewel enkele berichtgevingen dit tegenspreken zal er géén sprake zijn van faillissement. Er is sprake van een niet sluitende begroting van 70k. Zodra de begroting voor komend seizoen rond is zal een nieuwe stichting worden opgericht die formeel gezien dus los staat van de huidige stichting.

Als voorgenomen bestuur vinden wij het belangrijk om een brede basis rondom de club op te bouwen. Zoals de meesten inmiddels weten zijn we hier de laatste maanden al hard mee aan de slag geweest, en met succes. Op het gebied van charity, verkoop clinics en initiatie van diverse projecten zijn al veel stappen gezet. Ook de laagdrempelige toegang tot de businessclub werpt inmiddels zijn vruchten af.

Echter, deze transitie heeft tijd nodig. Wij zijn er van overtuigd dat áls wij aankomend seizoen kunnen starten, de beoogde brede basis realiseerbaar is. Ondanks dat er al stappen zijn gezet, is er een seizoen voor nodig om uit te groeien tot de stabiele club die wij voor ogen hebben. Wij hopen dan ook dat ons deze kans wordt gegund in het belang van de Magixx fans, gemeente Wijchen, provincie Gelderland en basketbal in Nederland.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.