CP3 by Basketball Totaal

Maarten Bouwknecht en Valentijn Lietmeijer naar SPM Shoeters

SPM Shoeters is er trots op dat twee grote Nederlandse talenten zich aan de kampioen hebben verbonden. Maarten Bouwknecht komt over van Donar. Valentijn Lietmeijer komt van Landstede Zwolle. Beide spelers hebben in Den Bosch een contract voor drie jaar ondertekend.

Bouwknecht (1.85m) is een 20-jarige spelverdeler die afgelopen seizoen definitief is doorgebroken in de Eredivisie. De jeugd-international was de startende guard in het Donar team dat in de finale van de play-offs door SPM Shoeters werd verslagen.

Lietmeijer (1.91m) is een 24-jarige guard die afgelopen seizoen met Zwolle een sterke halve finale van de play-offs speelde tegen SPM. Daarvoor deed hij al Eredivisie-ervaring op bij Aris Leeuwarden. Lietmeijer staat onder andere bekend om zijn dodelijke driepunter, zo schoot hij er vorig seizoen eens tien raak in één duel.

Beide nieuwelingen zien Den Bosch als een logische vervolgstap in hun carrière. Bouwknecht: “Ik heb een grote droom om bij een Europese topclub te gaan spelen, dit is de eerste stap in die richting.” Lietmeijer wil in Den Bosch, net als zijn nieuwe ploeggenoot, groeien als speler: “Na twee jaar Leeuwarden en twee jaar Zwolle is dit voor mij een perfecte volgende stap.”

Sam Jones, coach van SPM Shoeters, is blij met de komst van de twee talenten. “Beide hebben voor ons gekozen vanwege ons beleid. We maken Nederlandse spelers beter en we bieden ze een serieuze kans op het hoogste niveau.”

Met het aantrekken van de twee neo-internationals heeft 16-voudig kampioen van Nederland SPM Shoeters de Nederlandse kern voor de komende jaren nog verder uitgebreid. Frerik Adriaans, Pim de Vries, Kees Akerboom, Ralf de Pagter, Mike Schilder, Arvin Slagter en Stefan Wessels hebben doorlopende contracten in Den Bosch.

SPM Shoeters verdedigt komend seizoen haar titel en gaat ook weer Europa Cup basketbal spelen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.