CP3 by Basketball Totaal

Maandag uitsluitsel voor Nederlands team

Het is het gesprek binnen het Europese basketball. Gaat Nederland de twee overwinningen kwijtraken of niet? De FIBA gaat daar maandag uitsluitsel over geven. De reden van het eventueel kwijtraken van de twee overwinningen is het meespelen van twee genaturaliseerde spelers. Het gaat om Sean Cunningham en Mo Kherrazi.

Slechts drie uur voor aanvang van de derde wedstrijd werd Nederland geïnformeerd door de functionaris van de FIBA. Bondscoach Van Helfteren koos toen voor Cunningham, omdat de guard positie minder sterk bedeeld is. Dit natuurlijk tot teleurstelling van Kherrazi.

Nederland verloor de wedstrijd van Estland met 64-63. De twee spelers Sean Cunningham kreeg zijn Nederlandse paspoort op zijn zesde jaar en Kherrazi kreeg zijn paspoort op zijn 15e.

Maandag zal de FIBA uitsluitsel geven. Indien Nederland in het gelijk gesteld wordt, is de vraag of de wedstrijd tegen Estland overgespeeld gaat worden. Onduidelijk is het nog of Nederland onder protest gespeeld heeft. Dat lijkt logisch, maar moet wel aangegeven zijn op het wedstrijdformulier.

Indien de FIBA de wedstrijden verloren verklaard dan is Nederland direct uitgeschakeld voor de volgende ronde. Het zou een teleurstelling zijn, na zo een mooi begin.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.