CP3 by Basketball Totaal

Loon soepel langs Amazone

tessel van dongenIn de thuiswedstrijd te Landsmeer had Loon Lions nog behoorlijk wat moeite met Amazone Utrecht Basketball, maar de uitwedstrijd in Utrecht verliep zondagavond probleemloos. Loon Lions won de wedstrijd met 31 punten verschil, 64-95.

Misschien waren de meiden van Amazone wat ontregeld. Bij AUB vond een coachwissel plaats. Coach Ray Laatst vertrok deze week onverwacht. “Ik vind dat dit team beter kan en beter moet”, aldus Laatst. “Als je ontdekt dat het onder jouw leiding niet zal gebeuren, moet je opstappen.” Jan Poels en Mathilda Parmentier namen de honneurs waar.

Door het tweede verlies van Dozy Den Helder tegen Solar-systemen Grasshoppers op zaterdagavond staat Loon Lions in punten nu weer gelijk met de Helderse koploper.

Bij Loon Lions scoorde Fieke Ligthart 20 punten, Kim Hartman 13 en Marlous Nieuwveen en Tessel van Dongen beiden 12. De Lions overtroffen zichzelf qua schotpercentage; maar liefst 54% van de Landsmeerse schoten troffen doel.

Na een aanvankelijke achterstand van 7-5 plaatsten de Lions een 3-20 run, met zes punten van Fieke Ligthart. Het eerste kwart eindigde in een Landsmeerse voorsprong van 10-25.

Het tweede kwart liep minder goed voor Loon Lions, maar de voorsprong was met rust nog grotendeels in tact: 28-41. In de derde periode gingen de Lions erop en erover, met als resultaat een 41-72 voorsprong na het derde kwart.

In de vierde periode nam Loon Lions wat gas terug. Opmerkelijk was de eindsprint van Amazone-speelster Renee Hoveling, die er in de laatste minuut nog drie driepunters wist in te mikken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.