CP3 by Basketball Totaal

Loon moet nog een keer naar Bemmel.

beld finaleHet was niet waar Landsmeer op gehoopt en op gerekend had: woensdag moet Loon Lions andermaal een tocht naar Bemmel ondernemen. Lekdetec bracht zaterdagavond de finaleserie op 3-2. Nog steeds in Landsmeers voordeel weliswaar, maar bij de supporters begint het wel een beetje te knagen.
Lekdetec stond met rust al voor met 26-42 en won uiteindelijk met 69-77.

Loon Lions gaf vooral in de eerste helft niet de indruk dat er een kampioenschap op het spel stond. Vooral Karin Kuijt kreeg alle kans om aan te leggen voor driepunters. Daarbij maakten de Lions te veel onnodige persoonlijke fouten, waardoor Lekdetec vanaf de vrije worplijn de wedstrijd kon beslissen.
“Er waren momenten dat we niet met heel ons hart de wedstrijd leken te willen winnen,” zei een balende coach Laki Lakner na afloop. “En wanneer we dat wel deden, hadden we ons hoofd er niet voldoende bij. Een goed team weet beide zaken te combineren. Maar ik ga de komende dagen niet in de hoofden van de speelsters proberen te kruipen. Ze moeten maar bij zichzelf ten rade gaan. Ze hebben ervaring genoeg. Mijn taak is nu om de wedstrijdbeelden te analyseren, vergissingen te tonen en te vertellen hoe het wél moet. En dan maar hopen dat het opgepikt wordt en we woensdag wél scherp zijn.”
Ongeloof op de bank
Ongeloof op de bank
Fieke Ligthart speelde overigens wél met haar gebruikelijke passie, al was ze zoals wel vaker niet altijd even nauwkeurig in de afwerking van haar doelpogingen. De Landsmeerse center behaalde goede cijfers, met 16 punten en 7 rebounds. Kim Hartman kwam tot 14 punten en 6 rebounds en Belinda Bos 10 punten en 8 rebounds. De Lions schoten een matige 39% van hun schoten raak.
De wedstrijd ging in het eerste kwart nog gelijk op, al vormden de eerste twee driepunters van Karin Kuijt een teken aan de wand. De Bemmelse guard zou de wedstrijd eindigen met 29 punten. Jacobine Klerx beëindigde het eerste kwart met een rake jumper en zette de bezoeksters op een 16-18 voorsprong.
De twee periode verliep rampzalig voor de Lions. Lisa Schoen zette met een turn-around jumpertje een 4-12 run in gang voor het team uit Bemmel, met twee driepunters van Yordi Kathmann, waardoor een gat van 10 punten ontstond: 20-30. Driepunters van Kris Biesters en Karin Kuijt zorgden voor een marge van 16 punten met rust, 26-42.
De Lions kwamen na rust wat scherper uit de kleedkamer. Vooral door toedoen van Fieke Ligthart werd de achterstand puntje voor puntje teruggebracht tot enkele cijfers. Na het derde kwart stond het 43-51 en was er weer enig perspectief op een kampioensviering.
Dat perspectief werd in de vierde periode nog wat beter, toen Sharon Beld op assist van Molly McDowell in de tweede minuut 48-53 maakte. Dodelijk bleken echter de persoonlijke fouten die in de verdediging werden begaan. Binnen anderhalve minuut stonden er al vijf genoteerd en vanaf dat moment konden de speelsters van Lekdetec gratis punten innen vanaf de vrije worplijn.
Daar was dus geen beginnen meer aan, ondanks het fanatisme dat zich inmiddels toch nog had meester gemaakt van de Landsmeerse speelsters. De Lions kwamen nog even in de buurt, toen Sanne van Dongen met een driepunter 69-73 maakte. Maar op dat moment stonden er nog maar 13 seconden op de klok en konden Jacobine Klerx en Gabriëlle van den Boch de wedstrijd vanaf de lijn beslissen.

Bron en fotos: Loonlions.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.