CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions wint van Binnenland

Loon Lions heeft ook de finale behaald van de Final Four in Bemmel. In een klassieker tegen Binnenland was Loon Lions zoals zo vaak wederom de sterkste 65-52.

En dat is knap te noemen van het team van Molly McDowell want Binnenland heeft op papier de beste selectie uit wellicht de hele eredivisie. Ook zonder de geblesseerde Zera Butter is de ploeg in staat om een heel behoorlijk team op de been te brengen.

Echter was het Loon Lions, die direct het heft in handen nam. Na de eerste periode was het 23-7 in het voordeel van de ploeg uit Landsmeer. Fieke Ligthart was met 10 punten niet te stoppen voor de inside dames van Binnenland.

De tweede periode werd Ligthart beter onder controle gehouden en scoorde slechts drie punten. Onder aanvoering van Randell van der Lee kwam Binnenland terug en werd het een wedstrijd (36-33 bij rust).

Een driepunter van Janine Guijt bracht Binnenland zelfs voor het eerst op voorsprong (38-41). Maar het 21e punt van Lighthart bracht de ploegen naast elkaar met nog 10 minuten te spelen. Maar de vierde periode was het aanvalsspel van de ploeg van Van Rangelrooij ver te zoeken. Het was een rommeltje en en werd bijna geen normale aanval meer gespeeld. Loon Lions daarentegen was scherp en zorgde voor veel extra aanvallen door goed te rebounden. Charlotte van Kleef en Tessel van Dongen zorgde voor het definitieve gat (61-51) en de laatste minuten werden vakkundig uitgespeeld 65-54.

Loon Lions speelt de finale tegen Lekdetec vanavond! Een knapper prestatie voor de uitgeklede landskampioen van 2016.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.