CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions wint spannend duel

Loon Lions blijf ook na dit weekend ongeslagen in de eredivisie samen met Lekdetec. Lions won vanmiddag met moeite van CTO Amsterdam met 62-64. Sharon Beld maakte de gamewinner 2,4 seconden voor tijd.

Winnen in Amsterdam is traditioneel lastig voor Laki Lakner en Loon Lions. Wedstrijden tussen de twee coaches zijn altijd intens en tot aan de grens. Remy de Wit en Lakner zijn vakmensen, maar simpelweg niet elkaars vrienden.

In de wedstrijd was de passie flink terug te vinden. De jonge roze brigade begon uitstekend en nam een 11-3 voorsprong door een driepunter van Laura Westerik. Na de eerste periode was de stand 14-9 voor CTO. Lions had wederom moeite met het ritme in de aanval en het CTO ontregelde het continue. De tweede periode bleef de thuisploeg goed doorballen en de voorsprong bleef staan en werd groter en groter (29-16). Lions was continue een stap te laat in de verdediging en maakte veel persoonlijke fouten. De vrije worpen werden benut en de voorsprong bij rust was 34-24.

De tweede helft bleef CTO op een ruime voorsprong staan, maar toen werd Lions eindelijk wakker. Via 38-27 stond het binnen enkele minuten 38-37 en moest de Wit in een time-out vluchten. Het was te laat, want Lions was los en drukte meteen door. Aan het einde van de derde periode was het via 42-49 uiteindelijk 44-53 in het voordeel van de bezoekers.

Beld en McDowell zorgde zelfs voor de voorsprong in de dubbele cijfers 46-57 en de wedstrijd leek gespeeld, maar de jonkies vochten voor wat ze waard waren en kwamen sterk terug. Via 46-57 werd het 54-57 en moest Lions wederom in een time-out vluchten. Belinda Bos zorgde voor lucht 54-60, maar met nog twee minuten te spelen was de stand toch weer gelijk 60-60.

McDowell scoorde een minuut voor tijd 60-62, maar nog wilde de thuisploeg niet opgeven. Een lange aanval en een score leverde de gelijke stand op 62-62, maar Beld zorgde alsnog voor de winst en de ontlading. 62-64. Een prachtige wedstrijd van twee ploegen, die we zeker terug gaan zien in de final four.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.