CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions wint ook van Binnenland

Er was een verlenging voor nodig, maar uiteindelijk won Loon Lions in Rotterdam van Lintex-Binnenland/Rotterdam met 73-77. De Lions zijn daardoor na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen.

De scores waren mooi verdeeld bij Loon Lions. Fieke Ligthart scoorde 17 punten, Beau Baars had er 14, Sharon Beld 13 en Belinda Bos en Molly McDowell beiden 12.

Fieke Ligthart speelde een belangrijke rol in de verlenging, met vijf punten. Beau Baars mikte vier driepunters raak, waaronder een cruciale in de verlenging.

“Beau deed het erg goed”, vond coach Laki Lakner. “Waar andere speelsters nog wel eens de actie niet maakten en een pass te veel gaven, aarzelde zij niet en deed waarin ze erg goed is: drietjes raak mikken. Zij heeft ons door deze wedstrijd gesleept. Maar ook Fieke, Sharon, Molly en Belinda speelden een goede wedstrijd.”

binnenlandwin429

“Verdedigend deden we prima”, aldus coach Lakner. “En taktisch gesproken aanvallend ook. De 2-3 zone en 1-3-1 zone van Binnenland leverden geen problemen op. Het enige probleem was dat we in de afwerking een veel te laag rendement hadden. Lay-ups en open schoten gingen er te vaak niet in. Maar dat gaat in de loop van het seizoen wel goed komen.”

Loon Lions ging goed van start en kwam op een 3-11 voorsprong. Belinda Bos zette met een driepunter de Lions op een 13-20 voorsprong na het eerste kwart.

In het tweede kwart wisten de Lions zelfs hun voorsprong tot dubbele cijfers uit te breiden. Kin Hartman maakte met een driepunter 17-28. Een 12-2 run bracht de thuisploeg echter weer op een minimale afstand: 29-30 bij rust.

In de tweede helft bleef het spannend tot de laatste minuut. Loon Lions verbleef doorgaans aan de goede kant van de score, maar het verschil werd niet groter dan vier punten. Het was junior Beau Baars die er met drie driepunters voor zorgde dat de Lions aan de leiding bleven. Na het derde kwart stond het 51-56.

De slotfase van de reguliere speeltijd was bloedstollend. Fieke Ligthart bracht Loon Lions op 62-65, maar een driepunter van wie anders dan Zera Butter bracht Binnenland langszij met nog ruim een minuut te spelen. In de laatste minuut werd niet meer gescoord.

In de verlenging maakt Fieke Ligthart dan 65-67. Zera Butter benut dan een vrije worp en een veldscore: 68-67, waarna Fieke Ligthart 68-69 maakt. Dan is het weer Zera Butter die met 1:35 minuten op de klok met een driepunter Binnenland aan de leiding brengt: 71-69.

Belinda Bos en Fieke Ligthart benutten dan beiden een vrije worp: 71-71. Vervolgens brengt coach Laki Lakner Beau Baars in het veld voor Kim Hartman en dat blijkt een ingeving van Louis-van-Gaal-achtige kwaliteit te zijn. De junior mikt er meteen weer een driepunter in en zorgt voor 71-74.

Dan moet Binnenland fouten maken om in balbezit te komen en dat is aan Molly McDowell wel besteed. Zij maakt vanaf de vrije worp-lijn 71-76 en vervolgens 71-77. Zera Butter scoort dan nog voor Lintex-Binnenland/Rotterdam, maar dan is de wedstrijd al gespeeld.

Bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.