CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions versterkt koppositie

MyrtheIn de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie behaalde Loon Lions een 72-67 winst op het CTO. Een resultaat dat een goed uitgangspunt biedt voor de laatste ronde die volgende week plaatsvindt. De Lions spelen dan in Bemmel tegen Lekdetec.

Indien Lekdetec morgenavond weet te winnen van Dozy in Den Helder, wordt de laatste wedstrijd in Bemmel bepalend voor de eindrangschikking. Loon Lions hoeft dan alleen maar met met minder dan 23 punten verschil te verliezen om de eerste plek te behouden. Verliest Lekdetec morgenavond, dan zijn de Lions op dat moment al zeker van de eerste plaats.

Kortom, de kans dat er nog iets mis gaat voor het Landsmeerse team is niet heel groot.

Voor het CTO en Binnenland wordt het wellicht spannender in de strijd om de derde plaats. Ook deze beide teams ontmoeten elkaar volgende week. Binnenland verloor vandaag van De Wit Grasshoppers, waardoor de achterstand op het CTO twee punten blijft. In wedstrijden is de stand CTO-Binnenland 2-1, maar in onderling doelsaldo staat Binnenland 18 punten voor. Het komt erop neer dat de winnaar van de onderlinge wedstrijd de derde plek verovert. De verliezer wordt de eerste play-off tegenstander van de nummer 1.

Molly McDowell was nog steeds geblesseerd en Myrthe Beld startte op de point-guardpositie. Inmiddels is Beld zover dat ze bijna een hele wedstrijd kan spelen en dus haar stempel op een wedstrijd kan drukken. Dat was dan ook wat ze deed tegen het CTO. Veertien punten en vijf assists zorgden ervoor dat Myrthe Beld na afloop van de wedstrijd door het Landsmeerse publiek gekozen werd als Lady of the Game.

 

Sharon Beld was echter de meest productieve speelster met 21 punten en 8 rebounds. Kim Hartman had 11 punten en Randell van der Lee liet met 8 punten zien dat ook zij weer op de weg terug is. Ook Sanne van Dongen liet 8 punten aantekenen.

Bij het CTO blonk Emese Hof uit met 21 punten. Janis Ndiba en Deborah Vos scoorden er beiden 11.

Loon Lions en het CTO bleven de hele wedstrijd dicht bij elkaar. In het eerste kwart bleef Loon Lions nipt aan de goede kant van de score (kwartstand 16-16), maar in de derde minuut van het tweede kwart bracht Deborah Vos met een score en twee vrije worpen het CTO voor het eerst op voorsprong, 16-19. Het verschil liep vervolgens op naar zes punten in de negende minuut, 33-39, maar Sharon Beld zette met haar vierde driepunter van de wedstrijd de ruststand van 36-39 op het bord.

Ook in het derde kwart gaven beide teams elkaar weinig toe, tot de Lions in de laatste minuut een gaatje wisten te slaan. Sanne van Dongen maakte 51-49, Ayla Simdorn verzilverde twee vrije worpen. Vervolgens pakte Van Dongen een steal, paste naar Kim Hartman en kreeg de bal weer terug voor een layup. Intussen was er een fout op haar gemaakt en de benutte bonus-vrije-worp bracht de eindstand van het kwart op 56-49.

Een 1-10 run bracht het Amsterdamse talententeam aan het begin van de laatste periode weer aan de leiding. Mirte Scheper maakte het in de derde minuut 57-59. Kim Hartman antwoordde met een driepunter en bracht daarmee de Lions voorgoed op voorsprong. Twee opeenvolgende baskets van Myrthe Beld zorgden voor een Landsmeerse voorsprong van 66-61 met nog drie minuten te spelen. Belinda Bos maakte op assist van Kim Hartman 68-61, waarna Loon Lions de winst niet meer in gevaar zag komen.

http://www.loonlions.nl

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.