CP3 by Basketball Totaal

Loon Lions verpulveren CTO Amsterdam

In de eerste wedstrijd van de halve finale bracht Loon Lions een verpletterende nederlaag toe aan het CTO. In eigen huis wonnen de Lions met 71-41 van het NBB-talententeam.

Randell van der Lee voerde het Landsmeerse team aan met 16 punten, Molly McDowell en Nadine Boesaart hadden er elk 13 en Anete Horelika kwam tot 10 punten.

Bij het CTO ontbrak Emese Hof door een blessure, terwijl de net herstelde Laura Cornelius kort voor rust opnieuw een serieuze knieblessure leek
op te lopen en niet meer terugkwam in de wedstrijd.
Janis Ndiba scoorde 12 punten voor het CTO en Laura Cornelius 9.

De wedstrijd ging gelijk op tot 9-8 in de derde minuut, maar een 13-0 run leidde tot een 22-8 Landsmeerse voorsprong na zeven minuten. De kwartstand kwam uit op 26-14.

Een nieuwe run – dit maal 8-0 – bracht de Lions op twintig punten na zes minuten in het tweede kwart, 34-14. De voormalige Lions-jeugdspeelster Mirthe Scheper zorgde voor de eerste CTO-score na zes minuten.
Het talententeam herpakte zich vervolgens iets, 34-20, maar twee achtereenvolgende driepunters van Randell van der Lee bracht de ruststand op 40-22.

Na rust bleek het leukste gedeelte van de wedstrijd achter de rug. Een derde driepunter van Van der Lee en een van Molly McDowell zorgden voor 48-24, waarna Loon Lions geroutineerd het verschil handhaafde.
Belinda Bos zette met een kort schotje vanaf de achterlijn de kwartstand van 55-30 op het bord.
In het vierde kwart liet coach Ilija Bozovic wat jeugdspeelsters in het veld komen. Intussen liep het verschil op tot precies dertig punten.

Bron: Loon Lions

Coach Bozovic aan het woord:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.